Kara Kartal'da baş döndüren gündem

Kara Kartal'da baş döndüren gündem
Ara transfere stoper Milosevic'in işini bitirerek fırtına gibi giriş yapan Beşiktaş'ta sıcak saatler yaşanıyor.

Siyah-beyazlıların başkanı Fikret Orman, Napoli'den Gökhan İnler ve Tottenham'dan Youness Kaboul'un transferi için yurt dışı seferine çıkıyor. Al Nasr, Demba Ba'ya talip oldu

Beşiktaş'ın sezon başında Chelsea'den transfer ettiği Demba Ba, 6 ayda fiyatını iki buçuğa katladı. Siyah-beyazlı takımda müthiş bir sezon geçiren, 21 maçta 16 gol kaydederek Beşiktaş'ı hem ligde hem de Avrupa'da sırtlayan Senegalli golcüye dev talip çıktı. 6 milyon euroya Chelsea'den alınan Demba Ba için Suudi Arabistan'ın Al Nasr takımının 15 milyon euroluk bir teklifte bulunduğu öğrenildi. Trabzonspor'dan Cardozo ile de ilgilenen Arap ekibinin, forvet tercihi için son kararının Demba Ba olduğu ve Beşiktaş'ın kapısını çaldığı bildirildi.  Demba Ba'ya gelen teklif, yönetim tarafından cazip olarak değerlendirilse de yönetimin bu transfere cevabı netti. Sezon sonunda hedefi ligde şampiyonluk ve Avrupa'da iyi bir derece elde etmek olan Beşiktaş'ta yönetimin 15 milyon euroluk teklifi geri çevirdiği öğrenildi.  Yönetimin, 1-2 isim dışında hiçbir futbolcuyu satmayacaklarını Al Nasr'a bildirdiği kaydedildi. Demba Ba'yı başarıya giden yolda alternatifsiz gören yönetim, oyuncunun satılması halinde camiadan gelebilecek tepkiler nedeniyle de teklifi tereddütsüz reddetti.

Orman'dan çıkarma

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, yurt dışı seferine çıkıyor. Orman, ilk olarak İtalya'ya gidecek. Daha önce Roma'da Gökhan İnler'in menejeri ile görüşen Beşiktaş Başkanı, bu defa Napoli yönetimi ile masaya oturacak.  Stopere Milosevic'i transfer eden siyah-beyazlılar, sağ bek için de temasta. Bilic'in tecrübeli bir isim istemesi üzerine harekete geçen yönetim, Youness Kaboul pazarlığını kızıştıracak. Başkan Orman, 29 yaşındaki oyuncu için Tottenham ile görüşmelerde bulunacak. Öte yandan Saha içindeki güzel futbolunun yanı sıra saha dışındaki olaylarıyla da gündem olmayı başaran Gökhan Töre'ye dev talip... İngiltere'nin ve dünya futbolunun en büyk kulüplerinden biri olan Manchester United'ın, yıldız futbolcuyu takibe aldığı öğrenildi. Beşiktaş-Galatasaray derbisini izleyen istatistik ekibinden sorumlu Cristoph Tribaldi, 22 yaşındaki futbolcunun performansını beğendi. Derbide takımının en iyisi olan Gökhan Töre'yi bir kez daha izleyecek olan İngiliz devi, oyuncu hakkındaki son kararını verecek. Öte yandan Beşiktaş'ın Konyaspor forması giyen Ömer Ali Şahiner'i transfer etmek istediği ileri sürüldü. Bilic'in de genç oyuncuyu kadroda görmek istediği bildirilirken, Siyah-beyazlıların Konya yetkilileriyle görüşmelere başlayacağı öğrenildi. Hücum yönü kuvvetli olan Ömer Ali, Süper Lig'in ilk yarısında 14 maça çıktı, 2 gol ve 2 asist üretti.