Türk doktor yataktaki korona virüs hastalarının isteğini açıkladı

Türk doktor yataktaki korona virüs hastalarının isteğini açıkladı
Muş Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Erdinç Esenkaya, korona virüs tedavisi gören hastalarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Esenkaya, "Bazı hastalarımızda virüs daha etkili oluyor. Nefes darlığı olan hastalarımız 'Lütfen beni uyutun.' diye yalvarıyor” dedi.

Muş Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Erdinç Esenkaya, korona virüs nedeniyle tedavi gören hastalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Virüsün vücutta yayılımının ilerlemesi durumunda hastaların nefes almakta zorlandığını belirten Esenkaya, "Bazı hastalarımızda virüs daha etkili oluyor. Nefes darlığı olan hastalarımız 'Lütfen beni uyutun.' diye yalvarıyor. Hastalık ilerlediğinde bizim desteğimize rağmen nefes alamadıklarını görüyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız maske kullanımına önem versinler. Maske birazcık nefes almasını zorlaştırsa da hastalık ilerlediğinde nefes daha güç olacak” dedi.  

“ÇOK BASİT ÖNLEMLERLE HASTALIKTAN KORUNULABİLİR”

Esenkaya, çok basit önlemler alarak hastalıktan korunabileceğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

İnsanlar keşke maske kullansaydık diyorlar. O yüzden hiç bu aşamaya gelmeden çok basit önlemlerle hastalığı atlatabiliriz. Maalesef toplumun bazı kesimleri hastalığı ciddiye almıyor. Hastalığa yakalandıklarında da pişmanlıklarını dile getiriyorlar. 

Kaynak: AA