Türk doktordan korona virüs ile ilgili korkutan haber: Bakın vücutta neye neden oluyor

Türk doktordan korona virüs ile ilgili korkutan haber: Bakın vücutta neye neden oluyor
Doç. Dr. Milanlıoğlu, yeni tip korona virüsle (Kovid-19) ilgili önemli uyarılarda bulunarak, korona virüsün inmeye neden olabileceğini söyledi.

AA

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aysel Milanlıoğlu, korona virüsün hem sinir sistemini hem de damar duvarını etkileyip kanda pıhtılaşma eğilimini artırarak inmeye neden olabileceğini ifade etti.

AA'da yer alan habere göre, Milanlıoğlu, beyin damarlarının tıkanması veya yırtılması sonucu gelişen inmenin yüzde 80 önlenebilir bir hastalık olduğunun altını çizdi.

Milanlıoğlu, Kovid-19'un, sadece solunum yollarını değil beyin ve sinir sistemini de etkilediğini vurgulayarak, şu bilgileri verdi:

"Son zamanlarda acil servisimize inme şikayetiyle başvuran hastaların bazılarının Kovid-19 şüphesiyle takip edildiği ancak test sonuçlarının negatif çıktığı görülmüştür. Salgın sürecinde görülen inmelerin nedeni kesin olarak bilinmiyor. Fakat hastalığın yarattığı pıhtılaşma eğiliminin rolü üzerinde duruluyor. Koronavirüs, hem sinir sistemini hem de damar duvarını etkileyip kanda pıhtılaşma eğilimini artırarak inmeye neden olabilmektedir. Mevcut durumda en yaygın belirtiler koku ve tat alma bozukluğudur."