Türk Hava Yolları'nda bir garip olay. Göreve başlamadan görevden alındı

Türk Hava Yolları'nda bir garip olay. Göreve başlamadan görevden alındı
Türk Hava Yolları Kargo'nun ayrı şirket olarak yoluna devam etme projesi ortadan kalkınca Genel Müdür olarak atanan Erhan Gök görevine başlamadan görevi bırakmak zorunda kaldı.

THY yönetiminde krize neden olan THY Kargo projesinde önemli bir gelişme yaşandı.

THY Kargonun ayrı şirket olarak faaliyetine devam etme projesi belirsiz süre ile rafa kalkmasından sonra bu şirketin genel müdürlüğü görevine getirilen pilot Erhan Gök görevden alındı.

ARAÇ VE TELEFON DA GERİ ALINDI

Airpot Haber’de yer alan bilgilere göre, Erhan Gök''e tahsis edilen araç ve telefon da geri alındı. THY''de yönetici pilot olarak görev yapan Erhan Gök pilotluk görevine döndü. THY Kargo''nun geleceğine ilişkin belirsizlik ise halen sürüyor.

THY''NİN KARGOYU AYIRMA PLANI

Türk Hava Yolları''nın yolcu merkezli bir şirket olması nedeniyle kargo operasyonlarının tam potansiyelini ortaya koyamadığı ve bu nedenle kargo operasyonlarını ayırma kararı aldığı duyurulmuştu. Bu kararın 2021 yılı birinci yarı finansallara göre göre belirlendiği belirtilmişti. Şirketten KAP''a yapılan açıklamada; bölünmenin iştirak yöntemiyle kısmı bölünme şeklinde yapılacağı belirtilmiş, ayırmanın 2021 birinci yarı finansallara göre gerçekleşeceği ifade edilmişti.

Bölünmeye esas mali tablo tarihinin ise 30 Haziran 2021 olduğu bildirilmişti. Mart 2021''de 50 bin TL ödenmiş sermaye ile kurulan THY Hava Kargo Taşımacılığı A.Ş''de geçtiğimiz ay sermaye artırımına gidilmişti. Şirketin sermayesi 95 milyon TL''ye çıkarılmış, 12 Kasım 2021''de Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi''nde yayımlanmıştı.

Ancak Türk Hava Yolları''nın söz konusu planı Genel Kurul Kararı alınamadığı için gerçekleşemeyecek. 

İlgili Haberler