Efsane ülkücü Sadi Somuncuoğlu anıldı

Efsane ülkücü Sadi Somuncuoğlu anıldı
Türk Milleti’nin yetiştirdiği, örnek siyaset ve büyük devlet adamı merhum Sadi Somuncuoğlu anıldı. Anma ve anlama programına katılan konuklar Somuncuoğlu ile ilgili anılarını anlatıp siyasetteki örnek üslubundan övgüyle bahsettiler.

Orta Anadolu Birliği’nin düzenlediği kültür-sanat ve edebiyat buluşmalarında Orta Anadolu’nun ve Türk Milleti’nin yetiştirdiği, örnek siyaset ve büyük devlet adamı merhum Sadi Somuncuoğlu anıldı.

Orta Anadolu Birliği Yönetim Kurulu Adına Ahmet Ünsal, açıklamalarda bulundu. Ünsal açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Orta Anadolu Birliği olarak, her ayın ilk Cumartesi akşamı Ankara Hamamönü’ndeki Kabakçı Konağı’nda gündeme dair çeşitli sosyal, kültürel konularda sohbet, istişare toplantılar düzenliyoruz.

Orta Anadolu Birliğimiz, orta ve uzun vadede sosyal, kültürel, ekonomik plan ve projeleriyle Orta Anadolu illerimize hizmet etmek amacıyla kurulmuştur. Bu amaçlar doğrultusunda Kabakçı Konağında gerçekleştirdiğimiz’ “Sadi Somuncuoğlu’nu Anma” programı düzenledik. Büyük Devlet Adamı Sadi Somuncuoğlu’nu anma programımıza uzak ve yakın demeden, genç-yaşlı her biri birbirinden kıymetli Vefalı Türklerden yüz elliye yakın yakın dostlar iştirak ederek bizleri de onurlandırmışlardır.

Bu vesileyle Sadi Beyle ilgili anılarını anlatan çok kıymetli Prof. Fikret Eren, Prof. Enis Öksüz, Prof. Ahmet Bican Ercilasun, Prof. Abdül Haluk Çay, Prof. Akif Akkuş, Prof. Cemalettin Taşkıran’a; Milletvekillerimizden Sayın Behiç Çelik, Beyhan Aslan, Müjdat Kayayerli, Kemal Albayrak’a, Azerbaycan Yükseliş Partisi Genel Başkanı Anar Esetli’ye, Orhan Aydın, Fatih Mehmet Şahin, Mehmet Pehlivan, Feyzullah Budak, Türkan Hacaloğlu, Halil Şener, Eşref Baysal’a, Özel Keçiören Hastanesi sahibi emekli tabip Albay Ramazan Aydın’a ve kıymetli hemşehrimiz işinsanı ve eski Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Selami Genel’e anılarını anlatarakyaptıkları katkılardan ötürü özellikle teşekkür ediyoruz.

Birliğimize güç veren, destek olan Ahmet Necdet Pamir, Enis Öksüz, Erdoğan Aslıyüce, Eşref Baysal, Hüseyin Karacaer, İlhan Kesici, İskender Öksüz, Kemal Albayrak, Mahmut Öztürk, Namık Kemal Zeybek, Orhan Aydın, Ramazan Mirzaoğlu, Sevgi Kafalı, Şevket Bülent Yahnici, Vahit Erdem, Vedat Bayram, Yaşar Okuyan ve daha isimlerini sayamadığımız yüzlerce akademisyen, bürokrat ve toplumun her kesiminde kıymetli insanların bulunduğu güzide bir birliktir. Katılan bütün misafirlerimize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum”

İlgili Haberler