Türk ordusuna yardım ettikleri için Taliban onları öldürecek

Türk ordusuna yardım ettikleri için Taliban onları öldürecek
Taliban’ın kontrolü ele geçirdiği Afganistan’da 2001’den beri Türk Silahlı Kuvvetleri için çalışan yerel tercümanlar yaptıkları bir açıklama ile Türkiye’nin kendilerini kurtarmasını istedi. Yapılan açıklamada, tercümanların Taliban’ın hedefinde olduğu ifade edildi.

Sahip olduğumuz eğitim ve yeteneklere Yüce Türk Devletine hizmetimizi Türkiye'de devam ettirmek istiyoruz

Taliban’ın tüm ülkede kontörlü ele geçirmesinin ardından büyük bir trajedinin yaşandığı Afganistan’dan yürek sızlatan haberler geliyor. 2001 yılından beri Afganistan’da Türk Ordusu için çalışan yerel tercümanlar yaptıkları bir açıklama ile Türkiye’nin himayesine sığındı.

Yapılan açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetleri ve koalisyon güçleri ile birlikte görev yaptığımız için Taliban tarafından casus ve hain olarak algılanmaktayız. Bizim ve ailelerimizin can güvenliği ciddi manada tehlikeye girmiştir.” denildi.

Açıklamanın devamında, “Kimliklerimizin Taliban tarafından tespit edilmesi ve sırf Türk kardeşlerimize hizmet ettiğimiz için öldürülmemiz an meselesidir.” denilirken, Türkiye’den şu ifadelerle himaye talep edildi;

“Diğer NATO üyesi ülkelerin yaptığı gibi acilen bizi ve ailelerimizi Türkiye’ye intikal ettirin ve hayatımızı garanti altına alın.

Mazlumların koruyucusu ve kollayıcısı Türk Devletinin yardım ve koruma konusunda ABD ve Avrupa ülkelerinden kat be kat üstün olduğu Tüm dünyanın malumudur.

Biz de şu anda himayenize sığınıyoruz. Sahip olduğumuz eğitim ve yeteneklere Yüce Türk Devletine hizmetimizi Türkiye''de devam ettirmek istiyoruz. “

Afganistan Türk Görev Kuvveti Komutanlığı Emrinde Görevli Tercümanların açıklamasının tam metni şu şekilde;

Biz Türk Silahlı Kuvvetleri için 2001 yılından beri Afganistan’da görev yapan yerel tercümanlarız. Sayımız yaklaşık 150 kişidir.

Türk Silahlı Kuvvetleri Afganistan’a geldiği günden bu yana, hep yanlarında olan ve gerektiğinde gözleri, kulakları ve dilleri olarak TSK ve koalisyon güçlerinin Afganistan’da üstlendiği misyonun başarısına başarı katan, gerektiğinde her türlü çaba ve fedakarlığı esirgemeyen bizler 20 yıldan beri Afganistan’da Mehmetçikle birlikte omuz omuza görev yapmaktayız.

Bilindiği üzere, ABD ve NATO güçleri ülkeyi terk etme kararını aldıktan sonra, her geçen gün ülkede hakimiyet alanını genişleten Taliban, Türkiye dahil hiç bir yabancı askerini ülkede istemediğini açıkça ilan etti. Bu durum Türk askeri ile birlikte görev yapan biz Tercümanların ve ailelerimizin can güvenliğini tehlikeye sokmuştur. Şu anda Taliban, başkent Kabil''i de ele geçirerek Afganistan''da tam hakimiyet ilan etmiştir. Halihazırda Türk Silahlı Kuvvetleri ve koalisyon güçleri ile birlikte görev yaptığımız için Taliban tarafından casus ve hain olarak algılanmaktayız. Bizim ve ailelerimizin can güvenliği ciddi manada tehlikeye girmiştir.

Kimliklerimizin Taliban tarafından tespit edilmesi ve sırf Türk kardeşlerimize hizmet ettiğimiz için öldürülmemiz an meselesidir.

Afganistan’da Türk Silahlı Kuvvetleri ile birlikte canı pahasına görev yapmakta olan tüm tercümanlar olarak Büyük Türk Devletinden talebimiz şudur. Diğer NATO üyesi ülkelerin yaptığı gibi acilen bizi ve ailelerimizi Türkiye’ye intikal ettirin ve hayatımızı garanti altına alın.

Mazlumların koruyucusu ve kollayıcısı Türk Devletinin yardım ve koruma konusunda ABD ve Avrupa ülkelerinden kat be kat üstün olduğu Tüm dünyanın malumudur.

Biz de şu anda himayenize sığınıyoruz. Sahip olduğumuz eğitim ve yeteneklere Yüce Türk Devletine hizmetimizi Türkiye''de devam ettirmek istiyoruz.

Saygılarla;

Afganistan Türk Görev Kuvveti Komutanlığı Emrinde Görevli Tercümanlar

İlgili Haberler