Türkiye 2 gündür korona tedbirlerine soruşturma açan savcı Eyyüp Akbulut’u konuşuyor. Kendisine soruşturma açılacağını bile bile soruşturma açtı

Türkiye 2 gündür korona tedbirlerine soruşturma açan savcı Eyyüp Akbulut’u konuşuyor. Kendisine soruşturma açılacağını bile bile soruşturma açtı
Korona virüs tedbirlerinin hukuka aykırı olduğunu belirterek tedbirler ve korona genelgeleriyle ilgili soruşturma başlattığını açıklayan Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut hakkında soruşturma açıldı. HSK konuya ilişkin müfettiş görevlendirirken sosyal medyada ise pek çok vatandaş Akbulut’a destek mesajları yayınladı.

Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut, genelgeleri eleştiren açıklamalarda bulundu. Bugüne kadar yaşadığı sıkıntıların daha öncede birçok hukukçu ve uzman kişilerce dillendirildiğini belirten Eyüp Akbulut, uygulamada olan sokağa çıkma yasağı, seyahat kısıtlamaları ve maske takma zorunluluğunun hukuka aykırı olduğunu iddia etti.

Kanunda “Vali gereken tedbirleri alır ifadesinin” gerekçe gösterilerek yapılan uygulamaların hiç bir şey ifade etmediğini söyleyen Akbulut, bu uygulamaların bu kanuna istinaden yapılamayacağını savundu. Kabahatler kanunun 32. maddesinin istismar edildiğini söyleyen Akbulut, emrin yahut yasaklamanın kanunda açıkça düzenlenmesi gerektiğini fakat burada böyle bir unsur bulunmadığını dile getirdi.

VALİLER BİZE AKLIMIZIN ALAMAYACAĞI ŞEYLER EMREDEBİLİR
Alınan önlemlerle alakalı olarak il idaresi yasasının zikredildiğini ve işlemlerin 11C ve 66. maddeler uyarınca yapıldığını ifade eden Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut, “Ancak bir yasada “Vali gereken önlemler alır” denmesi bu kısıtlamalar için hiçbir şey ifade etmez. Yoksa vali bizlere aklımızın almayacağı şeyler de emredebilir. Temel hak ve hürriyetlerin sınırlandırılmasında dar yorum esastır. Kanunilik ilkesi caridir. Bunu bu yasaya istinaden yapamazsınız.” şeklinde konuştu.

AŞI OLACAKLARA İMZALATILAN ''BİYOTIP'' SÖZLEŞMESİ HUKUKEN "ÇÖP"
“Aşı ikna timleri kurulup insanlar aşılanıyor ve onay belgesi isimi altında bir belge imzalatılıyor. Benim incelediklerimde biyotıp sözleşmesi, hasta hakları yönetmeliği gibi mevzuatın ön gördüğü koşulları sağlayan ibareler o metinlerde yer almıyor. Bu metinler hukuken çöp. Çünkü pek çok insanın tereddütleri varken ve bu tereddütler yetkililer tarafından giderilmezken, ortada soruşturma açılmasını gerektirir pek çok iddia varken aydınlatılmış rızanın varlığından bahsedilemez.”

HAYSİYETLİ BİR HUKUKÇUNUN BUNLARI SÖYLEMESİ LAZIM
Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut “Ben bunları söylediğim için muhtemelen işimi kaybedeceğim. Başıma bela alacağım ama haysiyetli bir hukukçunun bunu yapması lazım.” dedi.

VALİ: İNCELEME BAŞLATTIK
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin de, Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut’un açıklamasıyla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandırırken inceleme başlatıldığını söyledi: Konuşma, sosyal medyada yayınlandı. Biz de konuyla ilgili kendi açımızdan bir inceleme başlattık.

HSK MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ
Sabah’ta yer alan habere göre ise bu açıklamalar ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Daire harekete geçti. HSK, savcı Akbulut ile ilgili inceleme başlattı. Ayrıca konuyu derinlemesine araştırması için müfettiş görevlendirildi.

Sosyal medyada da bazı vatandaşlar Savcı Akbulut''a destek verdi. İşte o destek mesajlarından bazıları: 

İlgili Haberler