Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş: Alkol satışı yasağı kalkmıştır

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş: Alkol satışı yasağı kalkmıştır
Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, kişisel Twitter hesabında "Alkol satışı yasağı kalkmıştır, herkese hayırlı olsun" paylaşımında bulundu.

Türkiye Tekel Bayileri Platformu (TTBP) Başkanı Özgür Aybaş, 17 günlük tam kapanma sürecinde uygulanması beklenen alkollü içki satışı yasağıyla ilgili yeni gelişmeyi aktardı.

Aybaş, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda "Alkol satışı yasağı kalkmıştır, herkese hayırlı olsun" ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

26 Nisan''da düzenlenen kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Nisan saat 19:00 ile 17 Mayıs saat 05:00 arasında tam kapanma uygulamasına geçileceğini duyurdu. İçişleri Bakanlığı da yayınladığı genelgeyle bu uygulamanın kapsamlarını belirledi.

Ancak genelgede alkollü içki satışı yasağına ilişkin herhangi bir madde yer almadı. Bu durum kamuoyunda tartışmalara yol açarken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu alkol satışı yapan iş yerlerinin kapalı olup olmayacağı sorusuna, "İstisnada yer almıyor ve kapalı. Bu açıdan hem bir muafiyet yok hem de soru işareti de söz konusu değil" yanıtını vermişti.

İlgili Haberler