Burak 57saniye topla oynadı Cimbom’u zafere taşıdı

Burak 57saniye topla oynadı Cimbom’u zafere taşıdı
Burak 57saniye topla oynadı Cimbom’u zafere taşıdı

Galatasaray’ın 2-1 kazandığı Trabzonspor maçında Aslan’ı yönlendiren değil, golleri sıralayan konuşuldu. 11 anahtar

Galatasaray’ın 2-1 kazandığı Trabzonspor maçında Aslan’ı yönlendiren değil, golleri sıralayan konuşuldu. 11 anahtar pas veren ve bordo mavili defansın kabusu olan Sneijder 3.21 dakika topla oynadı. Ancak meşin yuvarlakla birlikteliği sadece 57 saniye süren gölcü 2 kez fileleri sarsarak kritik randevunun kahramanı oldu

 

Fenerbahçe’nin Karabük deplasmanından puansız döndüğü haftada önemi 2 kat artan Trabzonspor karşılaşmasını kazanarak zirveyle puan farkını eriten Galatasaray’ın gizli kahramanları değil, golü atan konuşuldu. Geride kalan 14 haftada 9 isabetli şutu bulunan Sneijder, 84 dakikalık mücadelesinde 4 kez Onur Kıvrak engeline takılırken, 3 dakika 21 saniye topla oynadı. Hücum bölgesinde sık sık topla oynayan Hollandalı yıldız, 11 tane “anahtar” pas verdi. İlk golde atağı başlatan, pozisyonu olgunluğa eriştiren ve son olarak Burak Yılmaz’a klasik tabirle “al da at” diyen Sneijder, skora doğrudan etki etti. Hollandalı yıldızın yanı sıra uzun süre sonra ilk 11’de şans bulan Yekta Kurtuluş da sahanın en çok koşan ismi olmuştu. Ancak manşetleri orta sahanın dinamoları olan bu 2 isim değil, golleri sıralayan Burak Yılmaz süsledi. Son 2 sezonda krallık yarışını zirvede bitiren 28 yaşındaki forvet, 90 dakika boyunca sahada kalırken topla oynama süresi ise 57 saniye oldu.

 


Bunu hep yapıyor

Bu süre içinde 4 şut çekip 3’ünde çerçeveyi bulan Burak, takımı yenilse de kurtardıklarıyla farkı önleyen kaleci Onur Kıvrak’ı 2 kez mağlup ederek gecenin yıldızı oldu. Sezon başında vasat futboluyla eleştirilen, toplamda 32 kez ofsaytta kalarak bu anlamda Avrupa’da rekora koşan Burak, ligdeki gol sayısını 9’a yükselterek krallık yarışına tekrar dahil oldu. 

 

8.6 milyon euroluk fiyasko!

Galatasaray’ın geçtiğimiz sezon Kayserispor’dan 8.6 milyon euroya transfer ettiği Nordin Amrabat’ın sarı kırmızılı formayla olan serüveni hayal kırıklığıyla noktalanmak üzere. Bu sezon yabancı kontenjanı nedeniyle 16 lig maçının tamamında kadro dışı bırakılan Faslı futbolcunun menajeri Barry Thomas, “Nordin ile ilgilenen Hollanda ve Belçika’dan birkaç kulüp var. Ancak şuana kadar ilgilenen kulüpler Galatasaray ile temasa geçmedi” dedi. Yabancı sınırlaması nedeniyle kadro kurmakta sıkıntı yaşayan teknik direktör Roberto Mancini’nin de gözden çıkardığı isimlerin başında Nordin Amrabat geliyor.

 

Melo: Kaburgam kırıldı

Galatasaray’ın Brezilyalı yıldızı Felipe Melo, Trabzonspor maçı sonrasında sosyal paylaşım sitesinde galibiyet pozunu paylaşırken yaptığı yorumda kaburgasında kırık olduğunu açıkladı. Felipe Melo, Trabzon maçının ilk yarısında kaburgasının kırıldığını açıkladı. Brezilyalı oyuncu, Instagram’dan şu açıklamayı yaptı: “Büyük ihtimalle ilk yarıdaki pozisyonda kaburgamda kırık oluştu ama aslanlar gibi mücadele etmem gerekiyordu. Her şey takımım için her şey Galatasaray için.” Öte yandan sarı kırmızılılar,Kayseri Erciyes maçının hazırlıklarına ara vermeden başladı.