Son söz üyelerin!

Son söz üyelerin!
Son söz üyelerin!

Beşiktaş’ta koltuk heyecanı bugün sona erecek. Kara Kartal’da, 11 bin 500 kongre üye sandık başına gidecek. Siyasi p

Beşiktaş’ta koltuk heyecanı bugün sona erecek. Kara Kartal’da, 11 bin 500 kongre üye sandık başına gidecek. Siyasi partilerin genel seçimlerini aratmayan ve köy-köy, şehir-şehir dolaşarak, projelerini anlatan Fikret Orman ve Serdal Adalı’dan biri, 3 yıllığına kulübün yeni patronu olacak

 

Beşiktaş Kulübü’nün olağan seçimli genel kurul toplantısı bugün yapılacak, ya Fikret Orman ya da Serdal Adalı başkan olacak. BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde gerçekleştirilecek genel kurulda, aidatını yatıran 11 bin 500 üye, 20 sandıkta oy kullanabilecek. Saat 10.00’da başlayacak kongrede öncelikle seçim divan kurulu belirlenecek. Gündemin diğer maddelerinin geçilmesinin ardından başkan adayları isterlerse konuşmalarını yapacak.  Başkan adaylarının konuşması sonrası oy verme işlemine geçilecek. Saat 17.00’de oy verme işlemi tamamlandıktan sonra sayım işlemi başlayacak ve çıkacak sonuca göre Beşiktaş Kulübü’nün 35. başkanı belli olacak. Fikret Orman, kongrede açık mavi oy pusulasını kullanacak. Adalı ise beyaz renkli oy pusulasıyla seçime katılacak.

 


Kongrede gerginlik yaşandı

 


Mali Genel Kurul’da Kongre üyesi Göksel Omacan’ın Fikret Orman’ı eleştirmesi ve “Orman’ın yarınki (bugünkü) seçimde şansı gözükmüyor” diye yorum yapması üzerine, bazı üyeler büyük tepki gösterdi. Omacan’ın, futbol direktörlüğüne getirilen Önder Özen’in Fenerbahçeli olduğunu iddia etmesi üzerine de yine salondan protestolar yükseldi. Kongre Divan Başkanı Uluç Gürkan, Omacan’ı uyararak, gündemle ilgili konuşma yapmasını istedi.

 


Beşiktaş’a yakışsın

 


Başkan Fikret Orman, mali genel kurul toplantısında, 2013 yılı revize bütçesiyle ilgili söz alan üyelere yanıt vermek için kürsüye çıktı. Önlerinde önemli bir seçimin bulunduğunu ve Beşiktaş’ın yeni döneme gireceğini ifade eden Orman, “Son günde konuşmalara cevap verip elektrik yaratmak istemiyorum. Herkes kararını vermiş, safını tutmuş durumda. Şu dakikadan sonra Beşiktaş’ın içinde kırgınlık yaratacak, Beşiktaş’ı dışarıya yanlış tanıtacak durumlara girmemeliyiz” diye konuştu.