Trafik cezası için indirimi kaçırmayın

Trafik cezası için indirimi kaçırmayın
Trafik cezası için indirimi kaçırmayın

Kasım 2011 öncesinde kesilen trafik ve idari para cezalarını indirimli ve taksitli ödemek isteyen tüketiciler için başvuru süres

Kasım 2011 öncesinde kesilen trafik ve idari para cezalarını indirimli ve taksitli ödemek isteyen tüketiciler için başvuru süresi yarın sona erecek.

 

Emniyet Müdürlüğü’nün kesmiş olduğu trafik para cezaları (TPC) kasım 2011 tarihine kadar ceza tutanaklarının birer nüshası plaka numaralarına göre ilgili illere gönderiliyor ve oradaki vergi dairesince sisteme girilerek cezalar araç devrederken, muayeneye giderken ya da ehliyet geri alınırken mükellefin karşısına çıkıyordu. Kasım 2011 öncesi dönemlere ait TPC’ler ekim ayının başı itibariyle sisteme girildi. Yaklaşık 1 milyon TPC’nin elle sisteme girişi yapıldı.
Ancak ekim 2013 öncesinde sistem üzerinden doğrudan ya da borcu yoktur kağıdı alarak sorguladığında hiç borcu gözükmeyen bazı mükellefler, ekim ayı başı itibariyle sisteme yeni girilmiş eski trafik para cezalarından ötürü artık borçlu gözüküyor.

 


Taksitle ödeyebilecek
Mükelleflerin trafik para cezaları için aftan yararlanabilmeleri ve 3 taksitte ödeyebilmeleri için en son müracaat yarın . 2011 öncesi cezaları için indirim ve taksit imkanından yararlanmak isteyen mükellefler, trafik ve idari para cezası olup olmadığını internet vergi dairesi üzerindeki “Borç bilgilendirme servisi” üzerinden, ya da 34 plakalı araçlar için yeni hizmete sunulan “(216) 613 2000” numaralı Nakil Vasıtaları Erişim Noktası’nı arayarak öğrenebilecek.