Türkiye'den aldıkları yardımı, İstanbul Patriğine yolladılar

Türkiye'den aldıkları yardımı, İstanbul Patriğine yolladılar
Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto Türkiye’den alınan maskeleri yine Türkiye’de bulunan İstanbul Fener Rum Patriği Bartholomeos’a teslim etti. Szijiarto yardıma ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İstanbul için Konstantinopolis ifadelerini kullandı.

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto sosyal medya hesabından bir fotoğraf paylaşarak “Konstantinopolis Ekümenik Patriği 1. Bartholomeos, Türkiye'deki Ortodoks topluluklarının virüsle savaşmasına yardımcı olmak için 10.000 koruyucu maske bağışında bulundu. Maskeler ayrıca çoğunlukla Slav ve Rusça konuşan toplulukların yaşadığı Bursa ve Antalya'ya ulaşıyor” dedi.

Bakan Peter Szijjarto’nun paylaşımında, İstanbul için “Konstantinopolis” adını kullanması ise dikkat çekti.

szijjarto.jpg

BİZDEN ALINAN HAMMADDE İLE BİZE YARDIM 

Bakan Szijjarto, Macaristan'ın korona virüs ile mücadele kapsamında Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyinden yardım istemiş, bu kapsamda Türkiye'nin maske yapımında kullanılacak 8 ton tekstilin ihracatına izin vermişti. Ayrıca Özbekistan ise, Macaristan’a 150 bin maske yollamıştı.

ortadoks-maske.jpg

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto konu ile ilgili olarak "Türk ve Özbek hükümetlerinin yardımı çok önemli ve müteşekkiriz. Gerçek dost kötü zamanda belli oluyor'' ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: Habererk