Köylüler şokta! Devlet görevlisi gibi gelip 500 tonluk köprüyü çaldılar

Köylüler şokta! Devlet görevlisi gibi gelip 500 tonluk köprüyü çaldılar
Hindistan'da şok bir olay yaşandı. Köye devlet görevlisi olarak gelen ekipler 18 metre yüksekliğindeki 500 tonluk köprüyü çaldı. Hırsızlar köprüyü 3 günde gaz kesici ve buldozer kullanarak söktü.

İngiliz The Times gazetesinin haberine göre, köprünün doğudaki Bihar eyaletinin Rohtas bölgesindeki Amiyawar köyünden çalındığı belirtildi. Hurdacı, Ankara''da tarihi köprüyü çaldı, kimse ''Ne yapıyorsun'' demedi!

DEVLET GÖREVLİSİ OLARAK GELDİLER
Köylüler, hırsızların köprüyü tamir etmeye çalışan devlet görevlisi olduğuna inanıyorlardı. Bir Amiyawar köyü sakini, yıkılma tehlikesi olduğu için birkaç yıl önce köprüyü kullanmayı bıraktıklarını ifade etti.

Polis memuru Subhash Kumar, "Profesyonel bir iş. Köylülerden biri ne yaptıklarını sorduğunda, temelleri güçlendirmek için parçaları çıkardıklarını söylemişler" dedi. Hurda metal Hindistan''da yüksek fiyatlara satılıyor. 

ANKARA’DA DA KÖPRÜ ÇALINMIŞTI

Ankara''nın Beypazarı ilçesinde, geçen ocak ayında, 1936 yılında Kirmir Çayı üzerinde inşa edilen ve 44 yıldır atıl olan Gömleksiz Köprüsü, çalındı. İş makineleriyle köprüyü yıkıp, 70 ton demiri tabyalarıyla birlikte kamyonlar ile götürüldü.

İlgili Haberler