Türkiye'ye getirilen korona aşısında yeni detay. İlk kez görüntülendi

Türkiye'ye getirilen korona aşısında yeni detay. İlk kez görüntülendi
Türkiye'nin Çin'den aldığı ve ilk 9 milyon dozunun geçtiğimiz günlerde getirildiği korona aşılarının yapılacağı odalar ilk kez görüntülendi.

ANKA'da yer alan habere göre, Çin'den getirtilen korona virüs aşılarının uygulanacağı odalar hazırlandı. Uygulama için, Bilkent Şehir Hastanesi'nde toplam 70 aşı odası oluşturuldu.
Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doçent Doktor Bircan Kayaaslan, aşı uygulama odalarındaki işleyişin nasıl olacağını Anka'ya anlattı. Odaların diğer poliklinik ve acil servislerden uzakta özel olarak hazırlandığını belirten Kayaaslan, aşı sonrası yaşanacak olumsuz bir durum içinde acil müdahale odası da ayrıldığını söyledi. Aşıların önce sağlık personeli ve 65 yaş üstündeki vatandaşlara uygulanacağını vurgulayan Kayaaslan, aşı yaptıracak kişilerin Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve e-nabız üzerinden aşı hakkı olup olmadığını öğrenebileceğini dile getirdi. Kayaaslan, şöyle konuştu:
"İlk etapta Sağlık Personeli aşılanacak ve 65 yaş üstü kommorbidite’si (ek hastalığı olanlar) olan kişiler aşılanacak. Kendileri MHRS ve e-nabız üzerinden aşı hakkı olup olmadığını görebilecek ve eğer aşı hakları varsa bir randevu oluşturacaklar.
Randevuyla gelecekler yani. Hastalar içeri randevu sistemi ile geldiği için, randevu sistemi ona göre bir saat belirleyecek ve o saate uygun olarak eğer randevusuna geldiyse aşılamasını yaptıracak. Hastalar yönlendirme personeliyle aşı odalarına getirilecek.
Ve kimlik kontrolü yapıldıktan sonra aşılamaları yapılacak.
Hastane personeli dışında 65 yaş üstü, daha sonra diğer riskli gruplar da dahil olmak üzere bu kişiler randevuyu ister hastanelerde ister Aile Sağlığı Merkezi’nde oluşturup aşılamalarını istediği kurumda olabilecekler."