Türüt ve Ozan'a 'Plan Yapmayın Plan'dan beraat

Türüt ve Ozan'a 'Plan Yapmayın Plan'dan beraat
Türüt ve Ozan'a 'Plan Yapmayın Plan'dan beraat

Dink’in katil zanlılarının övüldüğü iddiasıyla haklarında dava açılan Ozan Arif ile sanatçı İsmail Türüt beraat etti

‘PLAN Yapmayın Plan’ şarkısının Youtube’a uyarlanan klibinde, ‘gazeteci Hrant Dink’in katil zanlılarının övüldüğü’ iddiasıyla haklarında dava açılan Ozan Arif ile Karadenizli türkücü İsmail Türüt, dün İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada beraat etti.


‘Plan Yapmayın Plan’da Ozan ile Türüt’e beraat
’Plan Yapmayın Plan’ şarkısının Youtube’da uyarlanan klibinde, Dink’in katil zanlılarının övüldüğü iddiasıyla haklarında dava açılan Ozan Arif ile sanatçı İsmail Türüt beraat etti
Ozan Arif ve İsmail Türüt, avukatları Ömer Yeşilyurt’la birlikte İstanbul Adliyesi önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Suçsuz olduklarının tescillendiğini belirten Ozan Arif, bir kısım medyanın bilinçli şekilde haklarında olumsuz yayın yaptığını söyledi.
Haber:Salim YAVAŞOĞLU
Ozan Arif ve İsmail Türüt, ’Plan Yapmayın Plan’ şarkısının Youtube’ta uyarlanan klibi sebebiyle açılan haklarında açılan davada aklandı. İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülün dünkü duruşmaya, sanatçı İsmail Türüt, Ozan Arif ve Avukatı Ömer Yeşilyurt ile klibe internet sitesinde link veren Zeynel Zeynel Abidin Mutlu’nun avukatı katıldı. Duruşmada söz alan Ozan Arif, şirimi hiçbir artniyet taşımadan yazdığını söyledi. Savunmasında, devlete küfür eden Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir’e gönderme yapan Ozan Arif, “Bu devlete has..tir... diyenler dışarıda. Ben ise burada yargılanıyorum. Suçlamalar asılsızdır. Beraatimi istiyorum” dedi. Herhangi bir suç işlemediğini kaydeden İsmail Türüt de beraatini istediğini söyledi.

Kesin delil bulunamadı
Davayı karara bağlayan İstanbul 16. Asliye Ceza Hakimi Ahmet Civelek, “Plan Yapmayın Plan” şarkısı ile “Suçu ve suçluyu övdükleri”, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettikleri” öne sürülen İsmail Türüt ve Ozan Arif hakkında her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil olmadığından her iki suçtan da beraatlerine hükmetti. Hakim aynı gerekçeyle Zeynel Abidin Mutlu’nunda beraatine karar verdi. Hakim, tutuksuz sanık Hakan Öztekin’in ise şarkıyı internet ortamında söz ve yazılara uygun olarakresimlendirip klip şekline getirdiği için “suç ve suçluyu övme” suçu işlediğine karar verdi. Öztekin’i, bu nedenle 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptıran hakim, sanığın yeniden suç işlemeyeceğini göz önüne alarak hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Bu kararı bekliyorduk
Karadenizli sanatçı İsmail Türüt, adliyeden ayrılırken basın mensuplarına yaptığı açıklamada, adalete sonsuz bir güveni olduğunu ve bu kararı beklediklerini söyledi. Davanın olması gerekenden daha uzun sürdüğünü savunan Ozan Arif ise bazı medya mensupları ve belirli gazetelerin bilinçli olarak haklarında olumsuz yayın yaptığını öne sürdü. Dava, Ozan Arif’in yazdığı, İsmail Türüt’ün seslendirdiği “Plan Yapmayın Plan” adlı şarkıya hazırlanan ve bazı internet sitelerinde yayımlanan klipte, Hrant Dink cinayeti sanıklarının övüldüğü yönündeki şikayet üzerine yürütülen soruşturma sonucu açılmıştı. Öte yandan, ’Plan Yapmayın Plan’ adlı şarkı başka bir davaya da  konu olmuştu. Radikal gazetesi eski yazarı Perihan Mağden, şarkıyla ilgili yazdığı yazıda İsmail Türüt ile Ozan Arif’e yayın yoluyla hakaret ettiği gerekçesiyle 20 bin TL tazminat ödemeye mahkum edilmişti.