Tuzla'da fabrika yangını! Okullar boşaltıldı

Tuzla'da fabrika yangını! Okullar boşaltıldı
İstanbul Tuzla'da testere bıçağı üretimi yapan bir fabrikada çıkan yangın uzun uğraşlar sonucu söndürüldü. Fabrikaya 200 metre yakınlıkta olan okullar tedbir amaçlı boşaltıldı.

İstanbul Tuzla'da testere bıçağı üretimi yapan bir fabrikada yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın nedeniyle fabrikanın yakınında bulunan okullar tahliye edildi.

Saat 13.30 sıralarında Tuzla Orhanlı Mahallesi İrfan Caddesi üzerinde bulunan testere bıçağı üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Yağ kazanından çıktığı iddia edilen yangın nedeniyle olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangında yaralı ve can kaybı bulunmazken itfaiye ekipleri, yangın çıkan fabrikanın yanında bulunan kimyasal ürünler üreten bir fabrikaya alevlerin sıçramaması için yoğun çaba harcadı. Yangın itfaiye ekiplerinin 1 saatlik çalışması sonucunda söndürüldü.

OKULLAR TEDBİR AMAÇLI TAHLİYE EDİLDİ

Yangın nedeniyle fabrikaya 200 metre uzaklıkta bulunan Orhanlı İlkokul ve Ortaokulu tedbir amaçlı boşaltıldı. Öğrencilerin bazıları velileri tarafından okuldan alınırken, bazıları ise belediye otobüsleri ile okuldan tahliye edildi.

dscfa-001.png

TUZLA KAYMAKAMI: “YARALIMIZ VE CAN KAYBIMIZ YOK"

Olay yerine gelen Tuzla Kaymakamı Ali Akça çıkan yangınla ilgili, “Yangın kontrol altına alındı. İtfaiyemizin bu konudaki gayreti çabası ve hızı sevindirici. Testere bıçağı üreten bir fabrika. Ürettikleri metalin, testerenin daha sertleşmesi için ısı işleminden geçiriyorlar metal kazanlarında. Personel öğle yemeğindeyken metal kazanları alev almış. Haber verildikten sonra hemen müdahale ediliyor itfaiye tarafından gördüğünüz gibi. Arkadaşlarımız çevre ilçelerden de gelerek Tuzla'da itfaiyelerle beraber gerekli kontrol altına alma işlemi tamamlandı. Şimdi bir süre daha soğutma işlemlerine devam edecekler. Yaralımız yok, can kaybımız yok itfaiyeye teşekkür ediyorum. Yangının büyümesine yönelik olarak tedbirleri alıyor arkadaşlar. Yakınındaki kimyasal fabrikasına kesinlikle sirayet söz konusu değil. Arkadaşlarımız zaten onu öngörerek müdahale ettiler. Öğrencilerimizin dumanla alakalı herhangi bir olumsuzluk yaşamamaları için öğrenci velileriyle temasa geçilerek okullarımızdaki öğrencilerin velilerimize teslimi sağlandı" dedi.

İlgili Haberler