Twitter yönetiminden şok iddia: Twıtter’daki maddi kayıp tek bir kişi yüzünden oldu

Twitter yönetiminden şok iddia: Twıtter’daki maddi kayıp tek bir kişi yüzünden oldu
Twitter, şirketin genel durumunu ortaya koydu. Tablonun iç açıcı olmadığını söyleyen yönetim Twitter ekonomisin düşmesinin nedenini Elon Musk'a bağladı.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Twitter’ın açıkladığı rakamlara göre şirket, geçen yılın aynı dönemine göre ciddi bir düşüş yaşadığını açıkladı. Platformun gelirleri, geçtiğimiz yıl 1,20 milyar dolarken bu yıl 1,18 milyar dolara kadar düştü. Yaşanan düşüş şirket için büyük bir kayıp olmasa da sosyal medya platformu Twitter, artan etkileşim söz konusu olduğunda büyük bir artış yaşanması gerektiğini düşündüğünü belirtti.

Son üç ayda "Para Kazandırılabilir Günlük Aktif Kullanıcılar" (mDAU) 39,6 milyondan 41,5 milyona yükselirken, küresel erişim Nisan’daki 189,4 milyondan bugün 196,3 milyona sıçradı. Şirket, bu net artışın gelirlere yansımamasını Elon Musk’a bağladığını açıkladı.

Şirket yetkililerine göre Elon Musk ile yaşanan satın alma süreci ile platformun marka değeri ve Twitter ekonomisi büyük darbe aldı. Platform, bu durumu gerekçe göstererek Musk’ı dava etti. Gelen bilgilere göre şirketin bu davada elinin güçlü olduğu aktarıldı. Hatta Musk’ın Twitter hakkında yazdıkları da delil olarak davada kullanılacak.

İlgili Haberler