Eskiden üç bakan ayrı ayrı jetle aynı şehre giderdi: Hey gidi günler şimdi IBAN’lı günler

Eskiden üç bakan ayrı ayrı jetle aynı şehre giderdi: Hey gidi günler şimdi IBAN’lı günler
İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, üç bakanın geçtiğimiz yıl Trabzon'daki bir programa 3 farklı jet ile gittiğini hatırlattı. Söz konusu paylaşıma İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'dan da yorum geldi.

Üç bakanın geçtiğimiz sene Trabzon'da düzenlenen bir programa 3 farklı jetle katıldığı iddia edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Trabzon’da bir programa katılan 3 Bakan için 3 ayrı Uçak ! Savurganlık diye düşünmeyin. Mesele sosyal mesafe! Çaktırmadan itibardan da tasarruf etmedik." ifadelerini kullanarak iktidarı eleştirdi.

Özkan'ın paylaştığı fotoğrafta Trabzon Havalimanı'nda 3 bakan için hazırlandığı belirtilen jetlerin uçuşa hazır bekletildiği görülüyor. Özel jetlerin yanında bir helikopterin de yer alması dikkat çekiyor.

Özkan'ın paylaşımına bir yorum da İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'dan geldi. Söz konusu paylaşıma 'IBAN' göndermesi yaparak kendi hesabında yer veren Türkkan, "Millete İban numarası gönderirken, üç bakan üç ayrı uçakla seyahat ederse, bu milletin ahından kurtulamazsanız, bedduası sizi tutar. Benden söylemesi." değerlendirmesinde bulundu.

Söz konusu görüntüler 'İtibardan tasarruf olmaz' tartışmaları gölgesinde geçtiğimiz yıl tepkilere neden olmuştu. O günlerden, bu günlerde ekonomideki kötü gidişe korona salgının da eklenmesiyle birlikte vatandaşa IBAN göndererek destek istenmesi ise "Hey gidi günler" dedirtti.