Üç üniversite uzaktan eğitim yapıyor biri de yolda Milli Eğitim ise okulları açıyor, çocuklar deney tahtası mı?

Üç üniversite uzaktan eğitim yapıyor biri de yolda Milli Eğitim ise okulları açıyor, çocuklar deney tahtası mı?
Korona virüs salgını sonrası Milli Eğitim Bakanlığı okulların açılmasına yönünde karar alırken üniversiteler bir bir uzaktan eğitim kararını kamuoyuna duyuruyor. Diğer taraftan Sağlık Bakanlığı ve hükümetin 2’nci dalga planına göre ilköğretim açık olacak anca üniversitelerin açılması bu plana dahil değil.

Korona virüs salgını sonrası Milli Eğitim Bakanlığı okulları açma kararı alırken üniversitelerden yapılan açıklamalarda eğitimin uzaktan eğitim şeklinde yürütüleceği kararı alındı.

ÜÇ ÜNİVERSİTE RESMEN DUYURDU

Konya Teknik Üniversitesi, Necmettin Erbakan ve Ahi Evran Üniversitesi yeni eğitim öğretim yılının uzaktan eğitim şeklinde yapılacağını resmen ilan etti.

ahi-evran-uzaktan-egitim.jpgnecmettin-erbakan-universitesi-uzaktan-egitim.jpgkonya-teknik-universitesi-uzaktan-egitim.jpg

REKTÖR AÇIKLAMA YAPTI

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda uzaktan eğitim kararının 10 Eylül’de senato onayına sunulacağını ilan etti.

kocaeli-universitesi-uzaktan-egitim.jpg

İKİNCİ DALGA PLANINA GÖRE

Diğer taraftan Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan’ın haberine göre, Sağlık Bakanlığı ve hükümetteki ikinci dalga hazırlıkları çerçevesinde, eylül-ekim aylarına yönelik yeni planlamalar değerlendiriliyor.

İLKÖĞRETİM AÇIK OLACAK

Yapılan değerlendirmelere göre, en önemli karar, okullar konusunda olacak. Toplantılarda ilköğretimin açık olması, kronik rahatsızlığı olan çocukların evde eğitim görmesi, üst sınıflarda sadece 8 ve 12. sınıfların okula gitmesine sıcak bakılıyor.

ÜNİVERSİTELER AÇILMAYACAK

Üniversitelerin açılması ise planlar arasında değil. 8 milyon gencin tüm Türkiye genelinde harekette olmasının, yurtların, okul kantinlerinin, okulların çevresindeki kafeteryaların hareketlenmesi anlamına geleceği, bunun da kontrol edilemeyeceği konuşuluyor.