Neredesiniz atlı süvariler: Uçak krizinde ''Emret akşam namazını Rusya'da kılalım'' diyenler yerin içine girdi

Neredesiniz atlı süvariler: Uçak krizinde ''Emret akşam namazını Rusya'da kılalım'' diyenler yerin içine girdi
Rusya-Ukrayna savaşı boğazların güvenliğinin önemini bir kez daha hatırlattı. Gazeteci Zafer Arapkirli'nin 'Akit' paylaşımı dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

2015 yılında Rusya ve Türkiye arasında özellikle Putin-Erdoğan dostluğuyla şekillenen iyi ilişkiler, Rus uçağının sınırda düşürülmesinin ardından tepetaklak olmuştu.

Putin, Türkiye’nin “teröristleri desteklediğini ve IŞİD’in petrol ticaretinde rol oynadığını” iddia ederek “Sırtımızdan bıçaklandık” demişti.

Aynı yıl Ardahan RahvanAt Binicilik Kültür ve SporKulübü Üyeleri, Rus savaş gemisinin İstanbul Boğazı''ndan geçişi sırasında gemideki askerin bir füzeyi boğaz geçişi boyunca omzunda atış pozisyonunda taşımasına tepki göstererek Erdoğan''a seslenerek "Emret akşam namazını Rusya''da kılalım'' açıklaması yapmıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna''ya saldıran Rusya''ya ''saldırının uluslararası hukuka aykırı'' olduğunu belirterek ''Ukrayna’nın siyasal birliği''ni desteklediğini açıkladı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginlik, Montrö’nün(Boğazlar) ın önemini bir kez daha hatırlattı. Ukrayna Türkiye''den Boğazları Rusya''ya kapatmasını istedi.

Gazeteci Zafer Arapkirli, Akit''in 2015 yılında attığı başlığı hatırlattı Ardahan RahvanAt Binicilik Kültür ve SporKulübü üyelerine seslendi: ''vakti kerahat geldi''

Paylaşıma çok sayıda beğeni ve yorum geldi.

İlgili Haberler