Uğur Dündar Isparta'daki elektrik kesintisinin ve motorine gelen dev zammın sorumlusunu yakaladı

Uğur Dündar Isparta'daki elektrik kesintisinin ve motorine gelen dev zammın sorumlusunu yakaladı
Gazeteci Uğur Dündar sosyal medya hesabından Isparta’da meydana gelen elektrik kesintilerinin ve motorine gelen zammın nedeniyle ilgili paylaşımda bulundu.

Uğur Dündar Isparta''daki elektrik kesintisinin ve motorine gelen dev zammın sorumlusunu buldu.

İstanbul''da 24 Ocak akşam saatlerinde etkisini arttıran yoğun kar yağışı yolların kapanmasına neden olmuştu. Kar yağışının ardından İBB başkanı Ekrem İmamoğlu eleştirilerin hedefi olmuştu.

Isparta’da da 3 Şubat''ta 11 saat boyunca aralıksız yağan kar, hayatı felç etti. Yüksek gerilim hatlarını taşıyan direklerin devrilmesi ve buzlanma nedeniyle kent genelinde uzun süre elektrik verilemedi. Kent karanlığa gömülürken, elektrik kesintileri sosyal medyada gündem oldu. Yağış nedeniyle okullar 5 günlüğüne tatil edildi.

Motorinin litre fiyatı 1 sene önce Ocak ayında 6,73 lira iken 1 Haziran 2021''de 7,32''ye yükseldi. 1 Ekim 2021''de 7,39 liradan satılan motorinin litre fiyatı 1 Aralık''ta 9,43, 31 Aralık''ta ise 11,55''e TL''ye çıktı. Bu rakam 19 Ocak''ta 14,30 olarak pompa fiyatlarına yansıdı. Son zamla birlikte 40 günde motorine yuvarlak olarak 4 TL zam gelmiş oldu.

UĞUR DÜNDAR SORUMLUYU BULDU

Gazeteci Uğur Dündar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Isparta''ya 4 gün süreyle elektrik verilememesinin ve bu akşam motorine gelecek dev zammın sorumlusu İBB Başkanı @ekrem_imamoglu olabilir mi?..” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler