Uğur Dündar'dan şok karar | Merdan Yanardağ apar topar devreye girip engelledi

Uğur Dündar'dan şok karar | Merdan Yanardağ apar topar devreye girip engelledi
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TELE 1’de yayımlanan Uğur Dündar’ın sunduğu Demokrasi Arenası programında iktidara yönelik sarf edilen eleştiriler nedeni ile para cezası verdi. Araştırması gazeteci Uğur Dündar karara 'Acaba program yapmasam mı?' diyerek isyan etti. İşte ayrıntılar...

RTÜK’ün verdiği para cezası kararını Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi (RTÜK) İlhan Taşcı duyurdu. Taşcı, Twitter’dan yaptığı paylaşımda verilen cezayı, “Uğur Dündar’ın yaptığı Demokrasi Arenası programında emekli amiral Türker Ertürk’ün “Atatürk’e düşmanlık olsun diye pistin ortasına inşaat yaptılar” sözleri ve iktidara yönelik eleştirileri nedeniyle Tele 1’e para cezası verildi. Karalar oyçokluğuyla alındı” sözleri ile duyurdu. 

Gazeteci Uğur Dündar paylaşımın üzerine; 

"Bu kararın yorumunu sizlere bırakıyorum. Çünkü bu cezalar, sizin gerçekleri öğrenme hakkınıza sadakatle hizmet ettiğimiz,başka hiçbir gücün önünde eğilmediğimiz için veriliyor!.. 

Kimseye hakaret etmiyor,iftira atmıyor,kişilik haklarına saldırmıyoruz.Ama RTÜK"ün cezalarından kurtulamıyoruz.
Halk Tv''den sonra şimdi de TELE1''i cezalandırıyorlar.
Çünkü #DemokrasiArenası çok seyrediliyor.
TELE1 ailesi adına üzülüyorum.
Acaba program yapmasam mı?
Ne dersiniz?.."
yorumunu yaptı.

Merdan Yanardağ:Sonuna kadar beraberiz

TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni, gazeteci Merdan Yanardağ''dan Dündar''a "Bu cazalar bizim onur belgemizdir Uğur Abi.. Sonuna kadar beraberiz." yanıtı geldi.

 

İlgili Haberler