Propaganda savaşları devam ediyor! Ukrayna öldüklerini söylemişti, Rusya esir askerin görüntüsünü paylaştı

Propaganda savaşları devam ediyor! Ukrayna öldüklerini söylemişti, Rusya esir askerin görüntüsünü paylaştı
Rusya ve Ukrayna arasındaki propaganda savaşları hız kesmeden devam ediyor. Ukrayna, Karadeniz'deki Yılan Adası'nda sınır muhafızı olarak görev yapan 13 askerin öldürüldüğünü ve kendilerinin kahraman olduğunu açıklamıştı. Rusya ise 13 askerin öldürülmediğini ve gönüllü olarak silah bıraktığını açıklamasının ardından Ukraynalı esir askerin videosunu yayınladı.

HABER MERKEZİ-YENİÇAĞ

Rusya''nın Ukrayna''ya saldırmasının ardından sıcak çatışmalar devam ederken farklı bir cephe olan propaganda savaşları da devam ediyor.

Rusya''nın Ukrayna''ya düzenlediği askeri operasyonda Karadeniz''deki Yılan Adası''na yönelik iddialar gündemi sarsmıştı.

Ukrayna, adadaki askerlerin teslim olmayı reddettiğini ve öldürüldüklerini öne sürmüştü.

ZELENSKİ: SINIR MUHAFIZLARI KAHRAMANCA CAN VERDİ

24 Şubat''ta meydana gelen olaya ilişkin Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, perşembe yaptığı açıklamada bombardımanda 13 askerin hayatını kaybettiğini şu sözlerle açıklamıştı:

"Oradaki sınır muhafızlarının hiçbiri teslim olmadı ve kahramanca can verdi. Askerlerin anısına Ukrayna''nın Kahramanı madalyası takdim edilecek."

UKRAYNA BÜYÜKELÇİLİĞİ: TAMAMI TESLİM OLMAYI REDDEREK ÖLDÜRÜLDÜ

Yılan adasındaki 13 Ukrayna askerine ilişkin Ukrayna''nın Ankara Büyükelçiliği de yaptığı açıklamada, askerlerin tamamının Rusya tarafından öldürüldüğünü belirterek, "Rusya açıkça Ukrayna Zmiinyi (Yılan) adasını ele geçirdi ve altyapıyı yok etti. 13 sınır muhafızının tamamı teslim olmayı reddederek öldürüldü. Ölümden sonra onlara ''Ukrayna Kahramanı'' unvanı verilecek" açıklaması yapılmıştı.

RUSYA BÜYÜKELÇİĞİ ASKERİN GÖRÜNTÜSÜNÜ YAYINLADI

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ve Ukrayna''nın Ankara Büyükelçiliği 13 askerin Ruslar tarafından öldürüldüğünü iddia etse de, Rusya''nın Ankara Büyükelçiliği Yılan adasında esir alındığı iddia edilen 13 askerden birinin görüntülerini yayınladı. 

Rusya Büyükelçiliğinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Ukrayna Büyükelçiliği''nin paylaştığı bilgilerin doğruluğunu teyit edin" diyerek, Yılan Adası''nda gönüllü olarak silah bırakan Ukraynalı sınır muhafızlarının Ukrayna vatandaşlarına mesajlarını video olarak yayınladı. 

Yayınlanan videoda esir Ukraynalı asker olduğu iddia edilen kişinin "Ukrayna vatandaşları! Şu anda size yeniden dirilen bir mevta hitap ediyor. Hükümetimiz bizi kandırdı, 82 kişinin küçük kayıplar olduğuna karar verdi" ifadelerini kullandığı görülüyor. 

RUSYA GÖRÜNTÜLERİNİ YAYINLAMIŞTI

Rusya Savunma Bakanlığı, Yılan Adası''ndaki Ukraynalı askerlere ait olduğu iddia ettiği bir görüntü paylaşmış, askerlere Sivastopol''da erzak ve su verildiği öne sürülmüştü.

İşte Rusya tarafından paylaşılan o fotoğraf:

İlgili Haberler