Almanya muhalefet lideri Weidel: Ukrayna’da yaşananlar Batı’nın suçu

Almanya muhalefet lideri Weidel: Ukrayna’da yaşananlar Batı’nın suçu
Almanya’da muhalefet partisi Eş Başkanı Alice Weidel, Ukrayna’da yaşananların sorumlusunun Avrupa olduğunu dile getirdi.

Almanya için Alternatif’in (AfD) Eşbaşkanı Alice Weidel, Rusya’nın Ukrayna’nın silahsızlandırılması ve Nazisizleştirilmesi hedefiyle yürüttüğü operasyonla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Son gelişmeleri Ukrayna’ya NATO üyeliği vaadinin tetiklediğini belirten Weidel, temelinde Moskova için kritik önemdeki bu konuda Batı’nın uzlaşmazlığının yattığını vurguladı.

Pazar günü mecliste konuşan AfD milletvekili, Ukrayna’daki durumu ‘Batı’nın başarısızlığı’ diye niteleyerek aslında çok önce Kiev’e tarafsız statü verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

"SINIRLARINI SÜREKLİ OLARAK ZORLAMAMALIYDI"

“Ukrayna ve diğer tüm çevre ülkeleri tarafsız statüye getirmek ve NATO’nun doğuya doğru genişlemesinin sınırlarını sürekli olarak zorlamamak için zamanında önlemler alınmalıydı” eleştirisini getiren Weidel, “Sorun Ukrayna’ydı, sorun tarafsız statüsünün olmamasıydı ve tüm bu zaman boyunca sorunun üzerine uykuya yatıldı” dedi.

“Ukrayna’nın tarafsız statüde olması sözünün yerine getirilmesi, Rusya’ya güvenlik endişeleri konusunda güvence verebilirdi” diye devam eden AfD Eşbaşkanı, ‘Moskova’nın bu sorunu 20 yıldır çok net şekilde dile getirdiğine’ dikkat çekerek ekledi:

“Örneğin ABD arka bahçesinde herhangi bir düşman gücü hoş görmezdi.”

‘Rusya’ya yapılan bu hakaretin Ukrayna’daki durumun ana nedeni olduğunu’ belirten Weidel, ‘durumda Batı’nın sorumluluğunun olduğunu, şahinlerin Ukrayna’nın NATO’ya katılması ihtimaline sıkı sıkıya bağlı kalırken Rusya’nın büyük güç olarak statüsünü kibirli şekilde reddettiklerini’ dile getirdi.

İlgili Haberler