Savaştan kaçmak için kadın kılığına giren Ukraynalı sınırı geçmeye çalışırken yakalandı

Savaştan kaçmak için kadın kılığına giren Ukraynalı sınırı geçmeye çalışırken yakalandı
Ukrayna'da askerlik çağındaki erkeklerin ülkeden çıkışı yasaklanmıştı. Kadın kılığına girerek kaçmaya çalışan bir Ukraynalı, sınırı geçmeye çalışırken yakalandı.

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşın 12''nci gününe girildi. Savaş tüm yıkıcılığı ile sürerken Ukrayna''da askerlik çağındaki erkeklerin ülkeden çıkışı yasaklandığı için kadın kılığına giren bir Ukraynalı, Seferberlikten kaçmaya çalışırken Lviv''de yakalandı. 

Kaçmaya çalışan Ukraynalı''nın Romanya''ya geçmeye çalıştığı aktarıldı. 

RUSYA UKRAYNA SAVAŞINDA SON GELİŞMELER

ABD, Rusya''ya karşı yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Rus petrolünün ithalatını yasaklayacak yasaların ''araştırıldığını'' açıklarken Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ise Batı ülkelerine Rusya''ya yönelik yaptırımları güçlendirme çağrısını yineledi.

ABD VE POLONYA ARASINDA SAVAŞ UÇAĞI POLEMİĞİ

Rusya''nın Ukrayna''yı üç koldan kuşatması 12''nci gününde. Wall Street Journal (WSJ) gazetesi ise ABD''li yetkililere dayandırdığı bir haber yayınlayarak Washington''un F-16''lar karşılığında Polonya''nın Ukrayna''ya Sovyet dönemi savaş uçakları temin etmesi konusunda Varşova''yla görüştüğünü yazdı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, sözkonusu görüşmeleri doğrularken, henüz bir sonuca varılmadığını kaydetti.

RUS TARAFINDAN ATEŞKES KARARI

Rus ordusunun Ukrayna''da bazı bölgelerde geçici ateşkes ilan edeceği ve Türkiye saati ile 10:00''da insani koridorların açılacağı bildirildi. Rus ordusunun, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron''un talebi üzerine Kiev, Harkov, Mariupol ve Sumi''de insani koridorların açılması için saat 10:00''da ateşkes kararı aldığı duyuruldu.

UKRAYNA PARLAMENTOSU: BÜYÜK BRİTANYA''DAN İLK GÖNÜLLÜLER GELDİ

Verkhovna Rada''nın (Ukrayna Parlamentosu) resmi Telegram hesabından yapılan açıklamaya göre, gönüllü askerler Ukrayna''ya gitmeye devam ediyor. Açıklamada, birdizi askerin trendeki görüntüleri paylaşılarak, "Büyük Biritanya''dan ilk gönüllüler Ukrayna''ya vardı" ifadeleri kullanıldı.

RUSYA-UKRAYNA ARASINDA ÜÇÜNCÜ MÜZAKERELER BUGÜN

Rusya ve Ukrayna taraflarının bugün üçüncü görüşmeler için bir araya gelmeleri bekleniyor.

Ukraynalı müzakereci David Arakhamiya, "Rusya ve Ukrayna Pazartesi günü düşmanlıkların sona erdirilmesiyle ilgili üçüncü tur müzakereleri gerçekleştirecek" ifadelerini kullandı.

Rusya ile Ukrayna arasında Belarus''un Brest kentinde yapılan müzakerelerin ikinci turu perşembe günü gerçekleşmişti. Ukrayna-Rusya görüşmesinde, taraflar, sivillerin tahliyesi için ortak insani koridor oluşturulması konusunda mutabakata varmıştı. 3''üncü tur müzakere yapılmasına da karar verilmişti.

İlgili Haberler