Ülkücülerden İmamoğlu’na destek

Ülkücülerden İmamoğlu’na destek
YSK’nın kararı sonrası mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu’na ülkücülerden destek geldi. Geçmişte siyasette aktif rol oynayan ancak şu anda hiçbir siyasi parti ile bağı bulunmayan ülkücüler, İmamoğlu’na 23 Haziran’da destek vereceklerini belirtti.

Sümeyra KIRCA / YENİÇAĞ

Yüksek Seçim Kurulu'nun tartışmalı kararıyla mazbatası alınan Millet İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, geçmişte siyasette aktif rol alan ancak şimdi hiçbir siyasi partiyle bağı bulunmayan ve kendilerini, ''Demokrat Ülkücüler'' olarak tanımlayan bir grupla bir araya geldi. Şişli'de bir otelde gerçekleştirilen toplantı basın mensuplarının bir süre görüntü almasının ardından kapalı devam etti. İmamoğlu ve beraberindeki heyet, toplantının ardından kameraların karşısına geçti. İlk konuşmayı, heyetten Yusufiyeli Ülkücüler Vakfı adına Recep Küçükizsiz yaptı. Küçükizsiz, "Biz, ülkücüler iktidarın başta dini istismarı olmak üzere israf, adam kayırma, yolsuzluk, dar kadroculuk ve toplumu kamplara bölen uygulamalarına şahit oldukça ata buyruğundan ne kadar uzaklaştığımızı üzülerek fark ediyoruz. Emanete sahip çıkmanın gereği, mağdur ve mazlum durumundaki Ekrem İmamoğlu'nu bizzat amcasının ülkücü arkadaşları ve onunla aynı değerleri paylaşan ülküdaşları olarak hiçbir parti mensubiyeti taşımaksızın, seçimlerde oylarımızı vererek destekleyeceğimizi kamuoyuna alenen ilan ediyoruz" diye konuştu. Ardından mikrofonu alan İmamoğlu da şunları söyledi:

''Ülkücü camianın değerli üyeleriyle, hem fikir alışverişinde bulunduk hem de İstanbul'un eksiklerini, sıkıntılarını konuştuk. Aynı zamanda, yaşadığımız bu ikinci seçimin sadece yerel bir seçim değil, bir demokrasi mücadelesi olduğunun altını çizdik. Bu yönleriyle fikir birliğine vardığımız birkaç hususu belirmek istiyorum. Öncelikle, milli ve manevi değerlerimizin elbette sohbeti yapılabilir, elbette karşılıklı fikir alışverişinde bulunabiliriz ama bizim için asla bir siyasi malzeme olmayacaktır. Bu anlamda biz milletimize ve bizi bir arada tutan değerlerimize güveniyoruz. Bunların, siyasi artı noktasında da hiçbir parti tarafından kullanılmamasını, konuşulmamasını, duyguların yarıştırılmaması gerektiğini belirttim. Bu konuda da katılımcılarla aynı fikre sahibiz. Bu bir yerel seçimdir ve İBB'nin bugün yaşadığı sorunlardan, partizanlıktan, israftan, sadece İstanbul'u ve İstanbulluyu değil, bir avuç insanı düşündüğü kavramlardan kurtulması içindir. O bakımdan biz, kapsayıcı, herkese bu şehrin insanı gözüyle bakan, etnik köken ve inanç ayrımı yapmaksızın herkesi kucaklayan bir demokrat yönetim anlayışıyla göreve layık olduğumuzu düşündük ve ifade ettik. Kendileri de bize, destek olma konusundaki fikirlerini beyan ettiler. Demokrasi mücadelesi kısmında da seçme hakkını kullananların haklarının gasp edildiği hukuka aykırı dönemin sona erdirilmesi noktasında yaşadıklarımızı ifade ettik. Desteklerini ifade ettiler. Çok teşekkür ediyoruz ülkücü camiaya, burada olan temsilcilerine. Toplumun her kesimini temsil edecek bir belediyecilik anlayışı bizim yol haritamızdır.''

''Birkaç saniyeliğine boksör olacağım'' diyerek, toplantıya katılan WBC gençler, WBF kıtalararası dünya birinciliklerini elinde bulunduran milli boksör Alptuğ Öner'in eldivenleri ve şampiyonluk kemerleriyle poz veren İmamoğlu, "'Gerçek başarıların, sporcuların yanındayız. Bilgim var başarılarınızdan. Dünyanızdan, bakışınızdan da bilgim var. Tebrik ediyorum" dedi.

23 Haziran seçimleri için çalışmalarını sürdüren Ekrem İmamoğlu, geçmişte siyasette aktif rol alan ancak şimdi hiçbir siyasi partiyle bağı bulunmayan demokrat ülkücülerle buluştu. Daha sonra Üsküdar'a geçen İmamoğlu, Bulgurlu Mahallesi'ndeki Elazığ Karakoçan Dernekler Federasyonu'nu ziyaretinde halka seslendi.

DERNEK BULUŞMASI MİTİNGE DÖNÜŞTÜ

Şişli'deki ''Demokrat Ülkücüler'' ile buluşmasının ardından Üsküdar Bulgurlu Mahallesi'ndeki Elazığ Karakoçan Dernekler Federasyonu'na geçen Ekrem İmamoğlu, vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle dernek binasına giremedi. Bir anda mitinge dönüşen toplantı, seçim otobüsünün üzerine taşındı. Karakoçan Dernekler Federasyonu Başkanı Abdulaziz Akyol'un ardından konuşan İmamoğlu, "Niyetimiz Karakoçanlılar Derneği'ni ziyaretti. Başkanımız sağ olsun, samimi bir buluşma hazırlamışlar ama çok yoğun bir katılım oldu. Minnet duyuyorum, teşekkür ediyorum'' dedi. "Bu şehre huzur getireceğiz" diyen İmamoğlu, şunları söyledi: ''Bu şehirde yıllardır hakim olan partizanlığı söküp atacağız. Hak, hukuk ve adalet arayışına hep birlikte eşlik edeceğiz. Adil bir şehir olacağız. Bu şehrin insanlarıyla yönetmeye geliyoruz bu şehri. Bu yeni dönem, pazartesi itibariyle inanılmaz bir mutluluk verecek size. Birileri sağda solda ağlayacak, bağıracak, bana laf yetiştirecek. Gülün, geçin. Mümkünse, pazar günü akşamına kadar televizyon falan da izlemeyin. Niye biliyor musunuz? Ben de çıkmayacağım zaten TV'lere. İzlemeye de gerek yok zaten 4-5 gün. Şundan dolayı. Çok kötü cümleler kuruyorlar. Komik duruma düşenler var, görüyorum. Onun için sizlere tavsiyem, kalan 4 gün içerisinde çalışalım. İnsanların desteğini talep edelim. İnsanların bu sürece aldanmalarını engelleyelim. Oyları değişmeyebilir ama gönüllerini alalım. Hiç kimse oylarından dolayı bizim rakibimiz değil. Biz, milletçe biriz. Onlar, ne kadar bölerse bölsün, biz tam tersiniz yapacağız. Kollarımız geniş. Kucakladıkça kucaklayacağız.''