Üniversitelerde yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? 2020 üniversitelerde yüz yüze eğitim?

Üniversitelerde yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? 2020 üniversitelerde yüz yüze eğitim?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz gün yaptığı üniversitelerde yüz yüze eğitimin bir an önce başlaması için çalışma yapıldığı açıklamasının ardından üniversitelerde yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağı her yerde aratılıyor. Peki 2020 üniversitelerde yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Akademik Yıl Açılış Töreni’nde “İnşallah mümkün olan en kısa sürede, diğer eğitim öğretim kademelerinde olduğu gibi yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan YÖK Başkanı Yekta Saraç ise daha önce yaptığı açıklamada “YÖK olarak, üniversitelerimizin eğitim öğretim takvimlerini 1 Ekim 2020 tarihi sonrasında başlayacak şekilde planlamalarını istedik.” demişti.

Bazı üniversiteler eğitimlere uzaktan eğitim ile başladı.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında yüz yüze eğitim kararının korona virüsteki tabloya göre verileceğini dile getirmişti.

ÜNİVERSİTELERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da aynı şekilde yüze yüze eğitime ilişkin önemli değerlendirmeler yaptı. Bakan Koca, açılan sınıflardaki durumun incelenerek 3 haftalık sürecin değerlendirileceği ve bunun ardından kararların verileceğini belirtti.

Buna göre Kasım başında diğer sınıfların yüz yüze eğitimi ile ilgili yeni bir açıklama gelmesi beklenirken olumsuz bir gelişmenin yaşanmaması durumunda üniversitelerde ikinci dönemin yüz yüze eğitim şeklinde gerçekleşeceği tahmin ediliyor.