Üniversitenin logosundan Selçuklu Hükümdarı Alparslan işte böyle çıkarıldı

Üniversitenin logosundan Selçuklu Hükümdarı Alparslan işte böyle çıkarıldı
Muş Alparslan Üniversitesi’nin logosunda yer alan Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan’ın şahlanmış atın üzerindeki görseli logodan çıkarıldı. Yeni logoda sadece lale figürü yer aldı.

2007 yılında kurulan Muş Alparslan Üniversitesi’nin logosunda yer alan Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan’ın şahlanmış atın üzerindeki görseli logodan çıkarıldı. Konuyu gündeme getiren Habererk yazarı Yavuz Koca, “Bu değişimi yapanlar bilgi noksanı olmasa Alparslan’ın sadece bir komutan değil aynı zamanda bir düşünür olduğunu anlar ve onun cisminin bir üniversite logosuna ne kadar yakışacağını ve değer katacağını görürlerdi” ifadelerini kullandı.

İşte o yazının ilgili bölümü:

Anlaşılıyor ki bu değişimi yapanlar bilgi noksanı. Nizamiye Medreselerini, oradaki eğitim sistemini, oralardan yetişen ve dünyada iz bırakan mütefekkirleri, Alparslan’ın öğrencilere desteğini inceleselerdi veya en kolayı kendi üniversitelerindeki bilenleri-uzmanları dinleselerdi, Alparslan’ın sadece bir komutan değil aynı zamanda bir düşünür olduğunu anlar ve onun cisminin bir üniversite logosuna ne kadar yakışacağını ve değer katacağını görürlerdi...

Sayın Cumhurbaşkanımız,

Muş’un Bulanık ilçesinin Arakonak köyündeki taşlı tarlamıza bile şiirler yazan, dağlarına maniler yakan, Malazgirt’e 40 kilometre mesafedeki doğduğu topraklara özlemle gözleri nemlenen bir vatanperver olarak, havasıyla nefeslendiğim, ekmeğini azık yaptığım, suyuyla damarlarımı beslediğim beldede yaşanan garabete dur demeniz arzusuyla meramımı arz ediyorum.

Herhangi bir önyargım ve arka planım olmadan, hüsn-ü kalp ile Makamlarınızdan istirhamımdır ki; Alparslan Üniversitesindeki logo konusu araştırılsın ve “işte kefenim” diyerek giydiği beyaz elbisesiyle, askerlerine Cuma namazını kıldırdıktan sonra, ordusunun bil-fiil başında Bizans ordusunu yenen kumandanın maneviyatına hürmeten logo eski halini alsın.