Fırtına bombaları peş peşe patlattı

Fırtına bombaları peş peşe patlattı
Stephane M’Bia’yı renklerine bağlayan Trabzonspor’da transfer çalışmaları son hızıyla devam ediyor

Yeni sezona daha güçlü bir kadroyla girmek isteyen bordo-mavililer, Galatasaraylı NordinAmrabat ile prensipte anlaştı. Sırada NikicaJelavic, HenriBedimo ve Bursasporlu Ozan Tufan var

Geçen sezonun transfer rekortmeni Trabzonspor, bu sezona da bomba gibi bir giriş yaptı. Bordo-mavili ekip, Avrupa Ligi’nin son şampiyonu olan Sevilla’nın yıldızlarından M’Bia’dan sonra bir büyük transfere daha imza attı ve uzun süredir irtibatta oldukları NordinAmrabat’ı kadrosuna kattı. Bonservisi Galatasaray’da bulunan ve geçtiğimiz sezonu İspanya’nın Malaga takımında geçiren Faslı oyuncu ile her konuda anlaşmaya varıldığı belirtildi. Yıllık 2 milyon 300 bin euroya el sıkışan Amrabat, 3 yıl boyunca Karadeniz ekibinin formasını terletecek. Malaga’da başarılı bir sezon geçiren ve Galatasaray ile de 2,5 milyon euroluk bonservis bedeli üzerinden anlaşma sağladığı belirtilen 28 yaşındaki futbolcu ile kalan küçük pürüzler giderildikten sonra sözleşme imzalanacak.

Bedimo ve Jelavic hazır

Constant, İshak, Musa, Yusuf ve Mustafa Akbaş’tan beklediği verimi alamayan Ersun Yanal’ın isteği üzerine her bölgeyi güçlendirmek için harekete geçen Fırtına’da yeni bombalar da patlatılmak üzere... Avrupa basınına göre Trabzonspor, savunmacı HenriBedimo ile golcü NikicaJelavic’i renklerine bağlamak üzere. Fransa’nın önde gelen spor dergilerinden France Football, okuyucularına bordo-mavililerin M’Bia’nın takım arkadaşı Lyon’un savunma oyuncusu Bedimo ile her konuda anlaştığını kulübüyle de sona yaklaştığını duyurdu. 31 yaşındaki Kamerunlu, geçen sezon Lyon’da 27 maçta görev yaptı. 15 kez de milli olan Kamerunlu futbolcu bu maçlarda bir de gol kaydetti. İtalyan basını da Trabzon’un küme düşen Hull City’nin Hırvat golcüsü NikicaJelavic ile her konuda anlaştığını yazdı. Fırtına’nın 4 milyon euroluk bonservis bedelini 3.5’e çekmek için uğraştığı Jelavic, 36 kez Hırvatistan Milli Takım forması giydi bu maçlarda 6 kez fileleri havalandırdı.

Ozan’ı Bursa basını duyurdu

Karadeniz ekibi Bursasporlu Ozan Tufan’ı da renklerine bağlamak üzere. Bursa basını, Fırtına’nın transferin gözde isimlerinden Ozan için yeşil-beyazlı kulübe 6 milyon euroluk teklif yaptığını yazdı. Şehrin önemli gazetelerinden Olay, geçen sezonun devre arasında futbolcuyu kadrosuna katmak için büyük uğraş veren ve hatta Timsah yönetimine 9 milyon euroluk bir teklif yapmasına rağmen başarılı olamayan bordo-mavili kulübün bu kez yerli oyuncuların piyasasının düşmesinden dolayı 6 milyon euroluk bir rakamla Bursaspor’un kapısını çaldığını duyurdu. Haberde ekonomik sıkınıtı nedeniyle UEFA’dan men cezası alan Timsah’ın başkanı Recep Bölükbaşı’nın da transfere sıcak baktığı ancak bu rakamı az bulduğu için rakamı yükseltmeleri halinde futbolcusunun Trabzonspor’a transferine izin vereceği belirtildi.