Ekonomist Cem Toker dolarda olacakları canlı yayında açıkladı

Ekonomist Cem Toker dolarda olacakları canlı yayında açıkladı
Liberal Demokrat Parti (LDP) eski Genel Başkanı Cem Toker katıldığı bir televizyon programında 'Dolar nereye kadar yükselebilir?' sorusuna 'Sonu yok, zamanında milyonlara geldi, sınırı yok neden olsun ki...' yanıtı verdi. İşte ayrıntılar...

Haftalardır ateşi sönmeyen dolar dün gün içinde 18,4''e kadar çıktı. Erdoğan''ın son açıklaması sonrası 14,2''ye indi. Bugüne ise 12,19''la başladı.

Cem Toker katıldığı bir televizyon programında ''Dolar nereye kadar yükselebilir?'' sorusuna verdiği yanıttan önemli başlıklar şöyle;

''ZAMANINDA MİLYONLARA GELDİ...''

"Sonu yok, zamanında milyonlara geldi, sınırı yok neden olsun ki. Türk parasının değeri düşüyor. Dolar yükselmiyor. Sizin bütçeniz 250 milyar lira açık verirse.. Siz karşılıksız para basıyorsunuz. Merkez Bankası Genel Başkanı emreder bas parayı, çalıştır darphaneyi düşür faizleri. Piyasaya karşılıksız parayı yığ düşür faizleri. Ondan sonra her şey pahalandı, enflasyon, halkımız ezildi!

''SENEYE DAHA BÜYÜK AÇIK VERECEKLER''

Tabii ki vurursunuz o zaman kafanızı duvarlara. Ekonomi bir bilim kardeşim buna uymazsanız bunun bedeli var. Seneye daha büyük açık verecekler. Daha çok para basacaklar enflasyonun düşmesi mümkün değil.

''HER ŞEY BİR ADAMIN İKİ DUDAĞININ ARASINDA''

Hamsi 2 hafta önce neden 5 liraya düştü Karadeniz''de. Neden çünkü bollaştı alan yok. Türk parası da öyle değeri neden düştü bu seviyelere bollaştı çünkü. Cebine Türk parası koyan gidip döviz alıyor.  Yalan mı. döviz mevduatlarına bakın neden parasına güvenmiyor. Niye çünkü her şey bir adamın iki dudağının arasında. Bankaya koysa parası değer kaybedecek düşük faizle."

İlgili Haberler