Ermenistan’ın sivil katliamlarına kılıf uyduran HDP vekili Garo Paylon’a ünlü futbolcu Ali Cansun ağzının payını böyle verdi

Ermenistan’ın sivil katliamlarına kılıf uyduran HDP vekili Garo Paylon’a ünlü futbolcu Ali Cansun ağzının payını böyle verdi
Eski futbolcu Ali Cansun, Ermenistan'ın işgal ettiği Dağlık Karabağ'daki çatışmalarla ilgili Azerbaycan'ı suçlayan HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'a sert yanıt verdi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırıları konusunda tepki çeken bir yorum geldi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Paylan; 'Karabağ’da süren savaşta, her iki taraf da sivil yerleşim yerlerine saldırılar düzenliyor. Azeri ve Ermeni güçleri derhal sivil yerleşim yerlerine saldırıları durdurmalıdır! Ateşkesi sağlayamadığımız sürece, iki halk birbirine kıyarak, beraberce kaybetmeye devam edecek.' ifadelerini kullandı.

ALİ CANSUN'DAN YANIT

Paylan'ın sözlerine eski futbolcu Ali Cansun'dan yanıt geldi. Garo Paylan'ın sözlerini alıntılayan Cansun paylaşımında; 'Sizin de kaderiniz bu olsa gerek hep terörün ve teröristin yanında olacaksınız... Algını yesinler ermeni teröristler tarafından işgal edilen soykırıma uğramış bir ülke Azerbaycan ve topraklarını geri alacak...' ifadelerini kullandı.

İşte o paylaşımlar:

cansun.jpg

NE OLMUŞTU?

Sivilleri hedef alan Ermeni ordusu, gece yarısı insanlar uykudayken saldırı düzenledi. Gence ve Mingeçevir’i hedef alan füze saldırısında 2’si çocuk 13 kişi hayatını kaybetti, 52 kişi yaralandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Ermenistan’ın Gence’ye düzenlediği füze saldırısında 40’tan fazla evin yıkıldığını duyurdu. Füzelerin isabet ettiği bölgede çok sayıda sivil enkaz altında kaldı.

ALİYEV: HİÇBİR ZAMAN SİVİLLERE SALDIRMAYACAĞIZ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, saldırı sonrası sabah saatlerinde kameralar karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulundu.

Aliyev’in açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

– Bu namert hareketler Azerbaycan halkının iradesini kıramayacak.

– İntikamımızı savaş meydanında alırız. Biz hiçbir zaman sivillere saldırmayacağız.

– Ermenistan vatandaşlarımızı öldürüyor, savaş suçu işliyor. Ermenistan’ı kim silahlandırıyor bunu merak ediyoruz.

– Azerbaycan ordusu işgalcileri toprağında boğmaya devam edecek. Fuzuli kentiyle 7 köy Ermeni işgalinden kurtarıldı.

– Gece saatleri vurdular ki daha çok kişi ölsün, bu insanlığa karşı cinayettir.

– Bu vahşete sessiz kalmak, bu cinayetlere ortak olmak demektir. İnsanlıktan nasibini almayanlar işledikleri suçun hesabını verecek."