Mühendisin ölümü İspanya basınında

Mühendisin ölümü İspanya basınında
Aselsan mühendislerinin şüpheli ölümleri İspanyol basınında da yer almaya başladı. Ülkenin önde gelen gazetelerinden ABC, “Türkiye’de neden askeri araştırmacılar ölüyor” başlığı ile yayınladığı haberinde Mühendis Erdem Uğur’la birlikte askeri araştırmaların yapıldığı Aselsan’da 2006 yılında bu yana ölen araştırmacıların sayısının 6’ya vardığı vurgulandı.

Adli tıp raporunda Uğur’un gaz zehirlenmesinden öldüğünün açıklandığını vurgulayan gazete ancak aynı şirkette son 8 yılda peş peşe gelen ölümlerin tesadüf olamayacağını savundu. İspanyol gazetesi, Aselsan’da peş peşe gelen şüpheli ölümlerin İran’da nükleer araştırmalar yapan bilim insanlarının ölümlerine benzediğini ifade ederek, Türkiye’de insanların bu ölümlerin arkasında gizli askeri projelerin yapılmasına izin vermeyen güçlerin olduğuna inanmaya başladığına yer verdi.

Hayat doluydu
Erdem Uğur’un arkadaşı Recep Ölmez, Uğur’u 2004 yılından bu yana tanıdığını, kendisinin hayat dolu bir insan olduğunu, ölümünün kendilerini şoke ettiğini söyledi, “Arkadaşımın ölümü çok şüpheli bir durum” dedi.