Ünlü gazeteci Özgür Altuncu dolar garantisi verilecek TL hesaplarına isyan etti

Ünlü gazeteci Özgür Altuncu dolar garantisi verilecek TL hesaplarına isyan etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı kur destekli Türk lirası hesapları tepki çekmeye devam ediyor. Gazeteci Özgür Hasan Altuncu duruma 'bunu alkışlayacağım öyle mi?' diyerek tepki gösterdi. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın Pazartesi günkü kabine toplantısı sonrası "Tasarruflarını değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlarımıza yeni bir finansal alternatif sunuyoruz" diyerek kur destekli Türk lirası hesapları olacağını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı''ndan da, birikimlerini TL mevduat olarak değerlendirenlerin kurlardaki oynaklık karşısında mağdur olmaması için "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat" devreye alındığı bildirildi.

Buna göre üründe, gerçek kişilerin TL vadeli hesapları üzerinde işleyecek faiz ile hesap açılış ve vade tarihlerindeki kur değişim oranı kıyaslanacak, yüksek olan oran üzerinden hesap nemalandırılacak. Bu mevduat ürününe stopaj uygulanmayacak.

Kur farkı hesaplamaları için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası her gün saat 11.00''de USD döviz alış kuru yayınlayacak.

Vade sonunda kur değişiminin faiz oranı üzerinde kalması halinde oluşabilecek fark müşteri hesabına TL olarak yansıtılacak.

Hesaplar 3, 6, 9 ve 12 ay vadeler ile açılabilecek, minimum faiz oranı TCMB politika faiz oranı olarak uygulanacak. Sisteme isteyen her banka katılabilecek.

''BUNU ALKIŞLAYACAĞIM ÖYLE Mİ?''

Gazeteci Özgür Hasan Altuncu twitter hesabından duruma "Rahmetli dedemden kalan işçi maaşıyla Çaykara’nın dağ köyünde yaşayan anneannem, yapacağı alışveriş, ödeyeceği faturalar ile vergisini peşin verecek, yetmedi, bankada mevduatı olan Uzungöl’deki zengin işletmecilerin parasının güvencesi olacak ve ben bunu alkışlayacağım öyle mi ?" diyerek tepki gösterdi.

 

İlgili Haberler