Uşak'ta da tadı kaçan şeker için protesto

Uşak'ta da tadı kaçan şeker için protesto
Vatandaş ve İYİ Parti Uşak İl yönetimi  Uşak Şeker fabrikası önünde tadı kaçan şekeri protesto etti. Şeker fabrikası önüne gelen vatandaşlar, İYİ parti İl yönetimi Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri burada sloganlarla bulunmayan ve fiyatıyla da tadı kaçan şeker zamlarını protesto yaptı. 

Hüseyin DEMİR-UŞAK\YENİÇAĞ

Uşak İl Başkanı Şener Toköz "Bu iktidar vatandaşın boğazındaki lokmaya göz dikmiştir. Depolar şekerle dolu iken vatandaşa verilmiyor. Çok önemli gıda olan şekere ulaşılamıyor. Uşak şeker fabrikası özelleştirilmeyen 12 fabrikadan biri. Şeker fabrikası  depolarındaki  şeker vatandaşa değil  yandaş tüccarlara satılmaktadır. Unu Ukrayna savaşına bağlayan iktidar  şekeri nereye bağlayacak ?Cebimizdekileri aldılar şimdi gırtlağımızdaki una, yağa, şekere göz diktiler. Bu iktidar devleti yönetemiyor, yönetemiyorsanız bırakın. Her kademesiyle ve projesi hazır olan devleti yönetmeye hazır olan İyi partiye bırakın görün devlet nasıl yönetilir." dedi.

Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş "Bugün burada bir adaletsizliği dile getirmek için burada toplandık. Şekerin Başkenti Uşak''tan sesleniyorum. Avrupa''nın en çok şeker üreten birkaç ülkesinden biri iken neden şekere ulaşamıyoruz? neden kıtlık var harp halinde miyiz? Bu memlekete Atom bombasını atıldı da ekmek kuyruğu var ? Bu ne yaman çelişki ? Bu fabrikada yılda 150 bin ton şeker işlenip 25 bin ton toz şeker elde edilmekte buda 500 bin çuval şeker yapar. Bu şeker 1000 tırla taşınır. Buradan ilan ediyorum depolar ağzına kadar dolu ve yandaşa satılmaktadır. Türk şeker ne iş yapar ? Şeker fabrikasındaki şeker niçin yandaşa satılmaktadır ? Bunların cevabını bekliyoruz. "dedi

Atilla Köse "Ben bu fabrikanın kurucusu  olan Nuri Şeker''in köyünden geldim. Bu köyde artık bir kişi şeker pancarı ekmektedir. Artık pancar ekimini  şekerciliği bitirdiler. Ama bu memlekette Mustafa Kemal Atatürk''ler bitmez" dedi.