Uzman isim koronada aspirin kullanımı ile ilgili büyük yanlışı açıkladı. Herkes öyle olduğunu zannediyor

Uzman isim koronada aspirin kullanımı ile ilgili büyük yanlışı açıkladı. Herkes öyle olduğunu zannediyor
Türkiye Toraks Derneği Solunum Sistemi Enfeksiyonları Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Füsun Öner Eyüboğlu, aspirinin korona virüsü geçirdiğine dair yanlış bilgi olduğunu söyledi.

Türkiye Toraks Derneği Solunum Sistemi Enfeksiyonları Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Füsun Öner Eyüboğlu, korona virüs salgını ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

ASPİRİN HASTALIĞI GEÇİRMİYOR 

Son günlerde aspirin kullanımı ile ilgili birçok yanlış bilginin ortaya çıktığını belirten Eyüpoğlu, "O kişilerin aspirin kullanması önemli; ama 'aspirin kullanırsak hastalık daha kolay geçer' gibi algı söz konusu değildir” dedi.

“ATEŞ DÜŞÜRÜCÜ KULLANIRKEN DİKKAT”

Ateş düşürücülerin de doğru zamanda kullanılması gerektiğini belirten Prof. Eyüpoğlu, “Ateş yüksekliğinin de takip edilmesi önemlidir. Ateş yükseliyor mu, yükselmiyor mu, onu iyi belirlemek lazım. Bunun için de yerli yersiz ateş düşürücü kullanmamak gerekiyor. 37 derecenin üzerinde bir ateş söz konusuysa, o zaman rahatlamak için ateş düşürücüler kullanılabilir” diye konuştu.

“HER ATEŞİ YÜKSELEN KİŞİYE TOMOGRAFİ ÇEKİLMİYOR”

Akciğer tomografisi uygulanan hastalar hakkında da bilgi veren Eyüpoğlu şunları söyledi:

“Öte yandan bilgisayarlı tomografide normal akciğer grafisine göre çok daha fazla dozda ışın alınıyor. Covid-19´a bağlı solunum yolu bulgusu olan kişilerde PCR testi negatif olsa bile o kişilerin akciğer tutulumunu ancak tomografi ile görüntüleyebiliyoruz. Tomografinin bu durumlarda yapılması lazım; yoksa her ateşi yükselen kişiye bir de `tomografi yapalım´ gibi bir yaklaşım zaten olmuyor. Ama solunumsal yakınmalar eşlik ediyorsa, o zaman tomografiyle destelemek gerekiyor"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı