Askeri birlikteki bayrağa saldırı!

Askeri birlikteki bayrağa saldırı!
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK’lılarla onlara destek veren terör yandaşlarının yol kesme eylemine önceki gün güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında çıkan çatışmada ölen

Askeri birlikteki bayrağa saldırı!

26 yaşındaki Ramazan Baran ile 50 yaşındaki Baki Akdemir toprağa verildi. Baran’ın cenaze töreninden sonra yüzleri kapalı bir grup, 2. Hava Kuvveti Komutanlığı’nın bahçesinin duvarından atlayarak direkte asılı bulunan Türk bayrağını indirdi. Hakkari’de de, yüzleri maskeli bir grup, Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Fatih Bülbül Kışlası’na taş ve molotof ile saldırdı. Bölgede karakol yapımı ve operasyonları gerekçe göstererek Diyarbakır-Bingöl karayolunu 24 Mayıs’ta hendekler kazarak kapatan teröristler, bölgede önlem alan güvenlik güçlerine önce el yapımı bomba atıp, ardından uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

1 astsubay yaralı
Güvenlik güçlerinin buna karşılık vermesiyle çıkan çatışmada Ramazan Baran ve Abdullah Akkulu silahla 1 astsubay ise el yapımı bombayla yaralandı. Helikopterle Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Ramazan Baran yaşamını yitirdi. Çatışmanın olduğu bölgede Baki Akdemir’in de cesedi bulundu. Baran’ın cenazesi, Kurşunlu Camisi’nden alınarak kortej eşliğinde Yeniköy Mezarlığı’na götürüldü. Törene, HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, CHP’li vekiller Sezgin Tanrıkulu ve Melda Onur ile BDP’li ilçe belediye başkanları da katıldı.

Asker devriye gezmiyor
Cenazeye katılanlar sık sık Kürtçe, “Savaş savaş, savaş, barışa hayır” sloganları attı. Baran’ın cenazesinin toprağa verilmesinin ardından bir grup Göçmenler Caddesi üzerinde barikat kurup, yolu trafiğe kapattı. Göstericiler, polislere molotof, havai fişek ve taşlarla saldırdı. Çatışma bölgesinde ölen Baki Akdemir’in ailesi otopsi için cenazenin Malatya’ya götürülmesine karşı çıkınca, otopsi için Lice Devlet Hastanesi’ne Malatya’dan gelen savcı tarafından rapor hazırlandı. Akdemir’in cenazesi de ailesi ve BDP’liler tarafından hastaneden alınarak Hedik Köyü’nde toprağa verildi. PKK’nın yol kapatma eylemini sürdürdüğü Lice’de 2 kişinin yaşamını yitirmesini protesto için Lice ve Silvan’da kepenkler açılmadı. Diyarbakır-Bingöl karayolunun Lice kesimde daha önce askerlerin kurduğu kontrol noktaları kaldırılırken, yolda askerlerin devriye gezmediği dikkat çekti. Güvenlik gerekçesiyle Lice-Kocaköy karayolu da ulaşıma kapatıldı.
Alev Sipahi