Dünyanın en uzun yaşayan insanları bu yiyecekleri tüketiyor

Dünyanın en uzun yaşayan insanları bu yiyecekleri tüketiyor
Yapılan araştırmalarda bazı besinlerin uzun yaşamaya destek olduğunun ortaya çıkması dikkat çekti.

Posta’da yer alan habere göre; Dünyanın en uzun yaşayan insanlarının neden bu kadar yaşadığı merak konusu oldu. Dünyanın belli bölgelerinde yaşamlarını devam ettiren bu kişiler, birçok araştırmanın ise konusu haline gelmesiyle dikkat çekti. Bu kişilerin uzun yaşama sırrını merak edenler, bu konularda çeşitli araştırmalar yapıldı. Yapılan araştırmalarda bazı besinlerin uzun yaşamaya destek olduğu ortaya çıktı.

Herkesin kolayca ulaşabileceği bu besinler ise şu şekilde:

FINDIK

Tam bir sağlık deposu olan Fındık, beyin sağlığını desteklerken, E Vitamini ve B6 Vitamini açısından oldukça zengin olduğu bildirildi.

Hem içten hem de dıştan kişiyi yeniliyor ve enerjisini canlı tutmasına olanak verdiği biliniyor.

MUZ 

Hafızayı güçlendiren muz, uzun yaşayan insanların tükettiği ortak besinler arasında yer aldığı bildirildi. Sindirimi güçlendiren bu mucizevi meyve, kansere karşı tam bir koruma sağlıyor. Genellikle uzun yaşayan insanların çok büyük sağlık problemleriyle boğuşmadığı görülür. Bunun nedeni ise hastalıkları önlemeye yardımcı olan besinlere öncelik vermeleridir.

TAM BUĞDAY 

Bağırsak sağlığını koruyor ve uzun süre kişiyi tok tuttuğu biliniyor. Şekeri kontrol altına alan tam buğday ile yapılan ürünler, tansiyonu dengeliyor.

Kalp hastalıklarına iyi gelen ve kalbin dostu olan bu ürünler, enerji veriyor ve diyabet riskini düşürüyor.

SİYAH FASULYE 

Lif bakımından zengin olan siyah fasulye; kolesterolü düşürür, sindirim ve bağırsak sağlığını iyileştirir.ü A, B2, B3, B6 ve B9 vitamini bakımından zengindir. Folik asit, kalsiyum, fosfor, çinko, magnezyum içerir. Uzun yaşayan insanlar için, en sağlıklı gıdalardan birisi olarak kabul edilir.

NOHUT 

Kalori değeri yüksek olan nohut, A, C, E, K ve B grubu vitaminleri ile fosfor, potasyum, kalsiyum, demir ve magnezyum minerallerini içerir.
Bu nedenle uzun yaşayan insanların yedikleri besinler arasında başı çeker.

Hücre ve doku onarımını hızlandıran nohut, enfeksiyon ve yara gibi durumlar için ilaç niteliğindedir. Uzun yaşayan insanların geçen yaşa ve zamana rağmen hücrelerinin yenilenmesindeki sır yine nohutta saklı.

İlgili Haberler