Vaka sayısı hızla artıyor: O ilimiz için 'pik' uyarısı

Vaka sayısı hızla artıyor: O ilimiz için 'pik' uyarısı
Salgının başlangıcından bu yana vaka sayısının en düşük olduğu kentlerden biri olan Diyarbakır'da son 6 günde 200’ün üzerinde vaka tespit edildiği belirtiliyor. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Üyesi Halis Yerlikaya “Azalmaya doğru giderken biz açıkçası hastalık piki ile karşı karşıyayız” diyerek tedbirler konusunda uyardı.

Sputnik'te yer alan habere göre, Diyarbakır’da havaların ısınmasıyla birlikte korona virüsün biteceği düşüncesi pahalıya mal oldu. 10 günlük süre zarfındaki artış, 3 aylık artışı geçti. 11 Mart'tan bu yana yeni tip korona virüse karşı verilen mücadelede vaka sayısının düşük olduğu kentlerden biri olan Diyarbakır'da normalleşme ile birlikte kurallara uyulmamasından kaynaklı vaka sayısında ciddi bir artış yaşandı.

Sağlık örgütlerinin verilerine göre vaka sayısı bin 300’e ulaşırken, günlük 60’a yakın vakanın yaşandığı belirtiliyor. Kentte bazı mahalleler karantinaya alınırken, kalabalığın yoğun olduğu yerlerde de maske takma zorunluluğu getirildi.

BİR HASTANEDE 149'U SERVİS, 20’Sİ YOĞUN BAKIM TOPLAM 169 VAKA

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde şu an 149’u servis, 20’si yoğun bakım olmak üzere toplam 169 vakanın olduğu belirtilirken, diğer hastanedeki vaka sayısı ile ilgili henüz net bir bilgi yok. Sağlık örgütlerinin verilerine göre Ramazan Bayramı'ndan sonra geçtiğimiz son 6 günde testi pozitif çıkanlardan 20’si ağır 200 kişi hastanelerde, 350’yi aşkın kişi de evlerde izolasyon altında tutuluyor. Mahallelerde, ev ziyaretlerinde, taziye ve mevlitlerde salgına yakalananların sık sık gündeme geldiği kentte, en son Çınar ilçesine bağlı Avdallı Mahallesi’nde 1 kişi, 15 kişiye virüs bulaştırdığı ortaya çıktı.

BAZI MAHALLELER KARANTİNAYA ALINDI

Salgının yayılması ile birlikte kentte bazı mahalleler karantinaya alındı. Merkez Bağlar İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 5 Nisan Mahallesi ve Şeyh Şamil Mahallelerinde bazı vatandaşlarda korona virüs tespit edilmesinin ardından 3 sokağın karantinaya alınmasına karar verdi. İlçedeki 3 sokak, polis ve zabıta ekipleri tarafından giriş çıkışlara kapatıldı. Filyasyon ekipleri, korona virüs testi pozitif çıkanların temas ettiği kişilere de test yaptı.

MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla kent genelinde Çarşamba gününden itibaren maskesiz dolaşımın yasaklanacağını duyurdu.

Vali Güzeloğlu, yaptığı paylaşımda Diyarbakır'da maske kullanımı konusunda istenilen düzeye gelemediklerini belirterek, "Diyarbakır genelinde maske kullanımı ve mesafe konusunda istediğimiz bir düzeye gelemedik. Bu nedenle toplum sağlığımızı korumak için İl Hıfzıssıhha Kurulu'nca 10 Haziran 2020 tarihinden itibaren il genelinde sokağa maskesiz çıkma ve dolaşma yasaklanmıştır" dedi.