Vaka sayısı tırmanışa geçti. Turizm şehrinde kırmızı kategori alarmı

Vaka sayısı tırmanışa geçti. Turizm şehrinde kırmızı kategori alarmı
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, korona virüs salgını ile ilgili 3 proje yürüttüklerini belirterek aşı, ilaç ve tanıyla ilgili kit çalışmalarının bulunduğunu ifade etti. Antalya'da yoğun bakım doluluk oranının yüzde 40, servis doluluk oranının ise yüzde 50 olduğunu söyleyen Özkan, salgının tırmanışa geçtiğini söyledi.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversite içerisindeki Kır Bahçesi''nde korona virüs salgınına ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Üniversitenin korona virüs aşısına ilişkin çalışmaların sürdüğünü hatırlatan Prof. Dr. Özkan, "Kovid nedeniyle kaybettiğimiz insanlar var. 40- 50 yaşında sapasağlam insanları Kovid nedeniyle kaybettik. Gripten 50 yaşında sağlam insanlar ölmüyordu. Kovid bir efsane değil. Kovid''le ilgili 3 proje yürütüyoruz. Hem aşı, hem ilaç hem de tanıyla ilgili bir kit çalışmamız var. Kayseri bu noktada çok hızlı gidiyor. Bizi mutlu ediyor ve destekliyoruz. İnşallah Kayseri bir aşıyı piyasaya sürecek" diye konuştu.

''Yüksek riskli'' iller arasında olan Antalya''da vaka oranlarının arttığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Özkan, "Doktor ekibimizden Kovid nedeniyle kaybımız yok. İnşallah bundan sonra da olmaz. Onlar için biz ve devlet elimizden gelen her şeyi yaptık. Hiç malzemesiz kalmadık. Şu an yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 40, servis doluluk oranımız da yüzde 50. Ama maalesef tırmanıyor" ifadelerini kullandı.

Vaka sayılarındaki artışın devam etmesi durumunda Antalya''nın kırmızı grup içerisinde yer alabileceğini belirten Rektör Özkan, "Muhtemelen önlemler biraz daha sıkılaşacaktır. Halkımız vur deyince öldürüyor. Bunların ne kadarı mutasyon ne kadarı eski virüs bilmiyoruz. Çocukları da etkilemeye başladı. Antalya kırmızıya dönebilir. Dönmesin istiyoruz çünkü turizm çok önemli. Turizm kötü geçerse Antalya çok kötü etkilenir" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Özkan, bazı organ nakli ameliyatlarını pandemi sebebiyle ertelemek zorunda kaldıklarını söyleyerek "Yüz, kol, rahim nakli konularında talep var. Ancak şimdilik salgın nedeniyle bunları gerçekleştiremiyoruz. Ama böbrek, karaciğer gibi hayati önem taşıyan nakilleri yapıyoruz" diye konuştu.