Vatandaş iktidara böyle seslendi: Yastık altında faturalar var, başka bir şey yok

Vatandaş iktidara böyle seslendi: Yastık altında faturalar var, başka bir şey yok
Siirt'te asgari ücretle geçinen dört çocuk babası Ahmet Gök, “Evde çoluk çocuk ekmek peynirle besleniyor. ‘Yastık altında’ diyor. Yastık altında faturalar var, başka bir şey yok. Asgari ücretle çalışıyorum. Onun da hepsini geri veriyorum onlara. Neyle besleneceğiz?” dedi.
Siirtliler, zamlara tepki gösterdi. Bir benzin istasyonunda işçi olarak çalışan Ahmet Gök, "4 çocuk babasıyım. İkisi lise, biri orta okul, biri ilk okul okuyor. Öyle bir hale gelmişiz ki artık geçinemiyoruz. Evde çoluk çocuk ekmek peynirle besleniyor. Geçen gün kasabın önünden geçtim. Çocuklara, ‘oğlum bak bu ettir tanıyın, ileride belki yersiniz’ diye çocuklarımıza et tanıttım. Ete o kadar yabancı kalmışız. Bu nereye kadar gidecek, bilmiyoruz" dedi.
 
Asgari ücretle çalıştığını ve kazancının ciddi bir kısmını faturalara ayırdığını söyleyen Gök, "Halimiz vaktimiz kalmadı. ‘Yastık altında’ diyor, yastık altında hiçbir şey yok ki. Yastık altında faturalar var, başka bir şey yok. Bana bu ay 2 milyara (2 bine) yakın fatura geldi. Telefon, doğal gaz, elektrik…. Asgari ücretle çalışıyorum. Onun da hepsini geri veriyorum onlara. Neyle besleneceğiz, biz de bilmiyoruz. Çoluk çocuk evde ekmek peynirle besleniyor" dedi.
 
"ÜLKENİN DURUMU KÖTÜ, GEÇİNEMİYORUZ"
 
Geçinemediğini söyleyen vatandaş Muhyeddin Taşçı ise "Ülkenin durumu kötü, geçinemiyoruz daha doğrusu. Ne eti? Tavuk eti alamıyorum, bir de koyun etinden mi bahsediyoruz? Hayat diye bir şey kalmamış. Her şey berbat. Çorba olmuş daha doğrusu" dedi.
 
Alım gücünün azaldığını belirten Tekin Kol ise "İnsanların alım gücü yok. Bu hükümetin birazcık vatandaşı düşünmesi lazım. Et alamıyor kimse hayat pahalılığı olduğu için. Elektrik, doğal gaz faturası... Maalesef kimsenin alım gücü yok. Herkesi düşünmeleri gerekiyor. Vatandaşa sahip çıkmaları gerekiyor" sözlerini kullandı.
 
"ESKİDEN 80 KİLO ET ALAN ŞİMDİ 60 KİLO ALIYOR"
 
Et fiyatlarındaki artışa dikkat çeken kasap Rıdvan Siyahtoprak, "Et konusunda aşırı derecede düşüş var. Fiyatlar eskiye nazaran daha fazla. Mesela 80 kilo götüren 60 kilo götürüyor, 60 götüren 40 götürüyor, 40 götüren 20 götürüyor" dedi.
 
Arpa ve saman fiyatlarındaki artışın ete yansıdığını belirten kasap Mehmet Nuri Siyahtoprak, "Şu anda kuzu olarak 70 liraya veriyoruz. Koyun, keçi olarak 45 liraya veriyoruz. Dana 70 lira kemiksiz olarak veriyoruz. Değişiklik arpa şu anda 5 lira olduğu için yükseliş mecburiyetten oldu. Eğer o olmasaydı biraz daha ucuza verebilirdik. Eskiden mesela adam 5-6 kilo alıyordu, şimdi yine 3 kilo alıyor" sözlerini kullandı. ANKA-YUSUF ELİK
 
 

İlgili Haberler