Vatandaş, Akşener'e TOKİ’nin zeytinliklere nasıl el koyduğunu anlattı

Vatandaş, Akşener'e TOKİ’nin zeytinliklere nasıl el koyduğunu anlattı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Köyceğiz’de bir vatandaşla yaşadığı diyalog İYİ Parti resmi Twitter hesabından paylaşıldı. Zeytin bahçelerinin parsel parsel satıldığını söyleyen vatandaş Akşener’den yardım istedi.

Akşener hayrete düştü: Bu nasıl bir şey

Türkiye ziyaretlerine Muğla’dan devam eden İYİ Parti lideri Meral Akşener, Köyceğiz’de zeytinliklerine TOKİ tarafından el konulduğunu söyleyen bir vatandaşla görüştü.

Köylünün anlattıkları karşısında adeta şok geçiren Akşener, “Bu ne ya... Bu nasıl bir şey? Ya bunlar ağaç düşmanı” diyerek tepki gösterdi. Akşener, konuyu gündemlerine alacağını söyledi.

Vatandaşın Akşener’e anlattıkları ise şöyle:

“100 dönüm yerim vatandaşın elinden 7 yıl önce bedelsiz olarak zeytin bahçelerinin TOKİ’e devri gerçekleşti. Ama içinde zeytin yokmuş gibi 15 gün önce 500 metrekareden 1 trilyon 200 milyara, 3 buçuk trilyona kadar ihaleyle satıyorlar. 40 yıllık zeytin bahçelerimiz el konuluyor. Hiçbir ihaleden Köyceğiz’deki vatandaşlar katılamıyor. Ekmek parası bulamayan insanlar. Dedemizin nenemizin diktiği zeytinlikler el konuldu.

Ve talimatın Sayın Cumhurbaşkanı’ndan geldiğini, bu 1160 dönümün fakir fukaraya ev yapılacaktı. Yerimize, zeytin bahçemize el koydu TOKİ tarafından. 7 yıl önce devri yapıldı. Efendim 500 metrekare yeri 3 buçuk trilyonluk ihaleyle satıyorlar. Mümkün değil bizlerin zeytin bahçelerimizi almamız. Bize ‘Çıkın gidin buradan’ diyorlar. 40 yıllık zeytin bahçelerimiz gidiyor. Hiçbir şey yapamıyoruz. Buradan 4 milyar TL gelir bekliyorlar efendim. Köylüye; ‘Gidin. Yunanistan’a gidin, Rodos’a gidin’ diyorlar.

Biz ne yapacağız Sayın Genel Başkanım? Çaresiz kaldık. 600 parsel yapmışlar. Parsel parsel satacaklarmış Sayın Genel Başkanım.”

Söz konusu diyalog, İYİ Parti resmi Twitter hesabından paylaşılırken, “Vatanı kupon arazi olarak gören zihniyetin, parsel parsel satmaya olan düşkünlüğüne gittiğimiz her yerde şahit oluyoruz… Tercihini doğadan değil ranttan, Milletten değil yandaştan yapan iktidar için artık o mahur beste çalıyor…” notu düşüldü.

 

İlgili Haberler