Vatandaş sosyal medyada isyan etti: Başkan semaverle kafayı bozdu

Vatandaş sosyal medyada isyan etti: Başkan semaverle kafayı bozdu
Samsun’un Vezirköprü ilçesinin girişine 2017 yılında yerleştirilen yaklaşık 5 metre boyundaki yassı semaver anıtı eleştiri konusu oldu. Sosyal medyada paylaşım yapan vatandaşlar, "Başkan semaverle kafayı bozdu", "Biz semaver miyiz" gibi yorumlarda bulundu. Kaldırılması istenen anıt hakkında konuşan Belediye Başkanı İbrahim Sadık Enis, “Eleştirilere itibar etmiyoruz" dedi. İlçeye daha önce koyulan semaver anıtı ise sadece 1 gün kaldıktan sonra gelen tepkiler üzerine kaldırılmıştı.

Vezirköprü ilçesinde semaver krizi. Vatandaş sosyal medyada isyan etti. Başkan semaverle kafayı bozdu

Samsun’un Vezirköprü ilçesinin girişinde 4 yıl önce yaklaşık 5 metrelik yassı semaver anıtı yerleştirildi. Anıt, son günlerde sosyal medyada eleştiri oklarını üzerine çekti. İlçeye özgü coğrafi işaret tescili alan yassı semaverin anıtını beğenmediklerini ifade eden sosyal medya kullanıcıları anıtın kaldırılmasını istedi. 

Sosyal medyada paylaşım yapan vatandaşlar, "Başkan semaverle kafayı bozdu", "Biz semaver miyiz" gibi yorumlarda bulundu.

‘SEMAVER İLÇE İLE ÖZDEŞLEŞTİ’

Semaverin ilçe ile özdeşleştiğini ifade eden Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Enis, “Yıllar öncesine dayanan ve halk tarafından benimsenmiş bir semboldür. Tarlada, evde, bahçede ve piknik alanlarında oldukça kullanışlı bir aletimizdir. Yassı semaverin tescilini yaptık, coğrafi işaretini aldık. Yassı semaveri Vezirköprü’nün öz malı olarak görüyoruz. Halkımız tarafından sahiplenilmiş ve korunarak bu zamana kadar geldi. Biz semaver maketini 4 yıl önce şehrin girişine koyduk ve orada muhafaza ediyoruz. Yöresel bedesten dediğimiz çarşımızda bunun imalatı yapılıyor. El sanatı olarak biraz zayıf bir aşamada ilerliyor ama önümüzdeki günlerde çoğaltılması ve geliştirilmesi için mücadele edeceğiz. Bu el sanatını unutturmak istemiyoruz” diye konuştu.

Enis, anıtın kimseye zararı olmadığını ve sosyal medyada neden eleştirildiğini anlayamadığını belirterek, "Vezirköprülü olmayan insanlar böyle bir çalışma içerisinde ve bunun tamamen bir oyun olduğunu düşünüyorum. Biz bu eleştirilere itibar etmiyoruz, çünkü yıllardır biz bu aleti kullanıyoruz. Biz sahip çıkıyoruz ve Vezirköprü semaveri bizim diyoruz” ifadelerini kullandı.

İLK YAPILAN SEMAVER ANITI 1 GÜN KALMIŞTI

Vezirköprü ilçesinin simgesi olan semaver için 4 yıl önce belediyenin yaptığı anıt beğenilmedi. Konulduktan sonra alanda yalızca 1 gün kalan anıt, gelen eleştiriler üzerine kaldırıldı. Yerine ise şu anki 5 metre boyundaki yassı semaver anıtı yerleştirildi.