'Kürdistan' için oy verin!

'Kürdistan' için oy verin!
'Kürdistan' için oy verin!

Diyarbakır’da Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine aday olan grupların bastırdığı afişlerde, daha önce defalarca dava açılm

Diyarbakır’da Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine aday olan grupların bastırdığı afişlerde, daha önce defalarca dava açılmasına sebep olan “Kürdistan” ibaresi kullanıldı

 

Hafta sonu yapılacak olan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) başkanlığı seçimlerine İmralı süreci damgasını vurdu. Seçim için yarışan üç grup, ilk kez gazetelere tam sayfa ilanlar verip kentteki bilboardlara afişler astırırken, afişlerde geçmişte suç konusu sayılıp davalar açılmasına neden olan, “Kürdistan” yazılarının da kullanıldığı görüldü.
Diyarbakır’da hafta sonu yapılacak olan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı seçimleri için 3 ayrı grup arasında kıran kırana bir mücadele sürüyor. ’Mavi’, ’Sarı’ve ’Bağımsızlar’adlı grupların yarışacağı seçimler için ilk kez gruplar yerel gazetelere tam sayfa destek ilanları verip kentteki bilboardlara afişler astırdı. Beyaz ve Sarı grup yerel gazetelere ilanlar verirken, BDP ve DTK’nin yaptığı açıklamalar ile açıkça desteklediğini bildirdiği Mavi grup ise bilboardlara afişler astırdı. Mavi Grup tarafından bilboardlara asilan afişlerde geçmişte yazılması ve kullanılması suç olan ’Kürdistan’kelimesinin kullanılması da dikkat çekti.

 

Tepkiler var

 

Asılan Türkçe ve Kürtçe afişlerde “Kürdistan’ın dört parçasının ekonomik birliği için mavi listeyi destekleyelim” ve, “Talan edilen Kürdistan kaynaklarını yeniden inşa etmek için tüm yurtsever ve demokratları, Diyarbakırlıları Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde Mavi listeyi desteklemeye çağırıyoruz” yazıldı. BDP ve DTK ilk kez bu seçimde açık olarak bir listeyi desteklediklerini belirtirken, bu destek diğer grupların tepkisine yol açtı. Sarı listenin başkan adayı Mehmet Kaya, “Sanayi Odası her siyasi partiye eşit olmak zorunda. Yoksa sıkıntılar yaşanır. Herhangi bir siyasi partinin arka ve ön bahçesi haline getirmemek lazımdır.” dedi.

 

Sürecin önemi

 

BDP ve DTK’nın desteklediği Mavi listenin başkan adayı Filiz Bedirhanoğlu ise, sürece uygun proje ve fikirleri nedeniyle BDP’nin kendilerine destek verdiğini, bunun da normal olduğunu söyledi. Bedirhanoğlu şöyle konuştu:
“Seçimler süreç açısından çok önemli. Biz odanın mevcut yapısının yeniden gözden geçirerilerek, sürece uygun bir biçimde radikal bir değişikliğe gidilmesi inancındayız. Buradaki halkın yüzde 60-70 iradesini temsil eden BDP ve DTK mavi liste adaylarını daha çok kendine yakın buldu ve destekleme kararı aldı. Bu normaldir.”