WhatsApp beklenen özelliğe kavuştu

WhatsApp beklenen özelliğe kavuştu
Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcı güvenliğini ön planda tuttuğu yeniliğini beta kullanıcılarına dağıtmaya başladı. Büyük bağlantı ön izlemeleri sayesinde kullanıcılar güvenlik sorunu olan bağlantıları daha hızlı tespit edebilecek.

Kullanıcılar hızlı tespit edebilecek

Shift Delete’te yer alan habere göre, popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, test kullanıcıları için beklenen özelliği yayınladı. Platformun beta sürümüne gelen yenilik, Android ve iOS cihazlarına aynı anda ulaştı.

Facebook çatısı altında kullanıcılarına hizmet veren WhatsApp’ın, harici bağlantılar için daha büyük ön izlemeler sunacağı zaten biliniyordu. Aylar önce ortaya çıkan bu fonksiyon, platformun beta kodları arasına keşfedilmişti. Ancak şirketten resmi bir doğrulama gelmemişti. Nihayet kullanıcılar, güncellenen sürüm ile bu özellikten yararlanmaya başladı.

GÜVENLİK SORUNLARI DAHA HIZLI TESPİT EDİLEBİLECEK
Başlangıçta oldukça basit görünen bu değişiklik, esas itibariyle Whatsapp kullanıcıları için büyük önem arz ediyor. Zira büyük bağlantı ön izlemeleri sayesinde şirket, paylaşılan linklerin daha kolay değerlendirilebileceğini; dolandırıcılık, utanç verici durumlar ve benzeri sorunları kullanıcılarının daha hızlı tespit edip güvenliği artırabileceklerini düşünüyor.

Fotoğraf ve videolar için kullanılan tasarıma benzer bir şekilde gelen yeni bağlantı ön izleme formatı WhatsApp beta için hayata geçti. Bu özellikten faydalanmak için uygulamayı iOS’ta 2.21.160.17 ya da Android’de 2.21.17.15 sürümlerine güncellemeniz gerekiyor.
Not: WhatsApp, bu özelliği beta kullanıcılarına kademeli bir şekilde dağıtıyor. Uygulamada henüz herhangi bir değişiklikle karşılaşmadıysanız, 24 saat kadar beklemeniz gerekiyor.

SOHBET TAŞIMA FONKSİYONU SUNDU
Yeni bağlantı ön izlemeleri, çok beklenen bir başka özellikten hemen sonra geldi. Platform, yine beta kullanıcılarına sohbet taşıma fonksiyonunu sundu. İlk olarak iPhone cihazlarına gelen bu yenilik, iOS’tan Android’e WhatsApp sohbetlerini aktarma işlevi gösteriyor.

Şimdilik belli başlı modellere gelen bu beta yeniliği, Sohbetler > Ayarlar > Sohbetleri Android’e Taşı sıralamasıyla açılıyor. Eğer bu doğrultuda sohbet taşıma sayfasına ulaşabilirseniz, siz de o sınırlı sayıdaki şanslı kullanıcılardan birisiniz demektir.

Android’den iOS’a WhatsApp sohbetlerini taşıma özelliğinin ne zaman geçeceği, daha da önemlisi, bu fonksiyonun ne zaman yaygın olarak kullanıma açılacağı ise şimdilik merak konusu. 

İlgili Haberler