Whatsapp desteğini kaybeden iPhone modelleri

Whatsapp desteğini kaybeden iPhone modelleri
Meta'nın bünyesindeki WhatsApp, eski işletim sistemleri için verdiği desteği yavaş yavaş çekiyor. Apple’ın iOS 10 ve iOS 11 işletim sistemi için bundan sonra destek verilmeyecek.

WhatsApp’a olan erişimi kesilen telefonlar listesine baktığımızda iki model gözümüze çarpıyor. Bunlar bir zamanların efsane modellerinden biri olan iPhone 5 ve şirketin uygun fiyatlı kabul edilen ilk modeli olan iPhone 5C. Şimdiden belirtmekte yarar var ki; Uygulama an itibariyle her iki modelde de çalışıyor. Ancak önümüzde günlerde bu durum değişecek.

Eğer söz daha yeni bir iPhone modeli kullanıyorsanız, telefonunuzun güncel olduğuna emin olun. Aksi taktirde siz de WhatsApp’tan mahrum kalabilirsiniz. Cihazınızı güncellemek için izlemeniz gereken adımlar ise şunlar:

Ayarlar> Genel’e gidin, ardından en son iOS sürümünü edinmek için Yazılım Güncelleme’ye dokunun.

iOS 12 çalıştıran iPhone 5s, iPhone 6 veya iPhone 6s sahipleri ise şimdilik güvende. Ancak ilerleyen dönemlerde iOS 12 de 10 ve 11 ile aynı kaderi paylaşacak. Bu nedenle söz konusu modellerden birini kullanıyorsanız kısa süre içerisinde bir yenileme yapmanız gerekebilir.

İlgili Haberler