Whatsapp’tan yeni ‘gizlilik sözleşmesi' açıklaması

Whatsapp’tan yeni ‘gizlilik sözleşmesi' açıklaması
WhatsApp, İlk olarak Ocak ayında kullanıcılarına sunduğu gizlilik sözleşmesi hakkında yeni bir açıklama yaptı. WhatsApp sözcüsü, "Güncellemeyi henüz kabul etmemiş olanlar için WhatsApp'ın işlevselliğini sınırlama planımız olmadığını açıkça belirtmek istiyoruz" dedi.

Whatsapp’tan ‘gizlilik sözleşmesi' açıklaması. Kabul etmeyenlere ne olacak?

Sputnik Türkiye''nin İngiliz Telegraph’tan aktardığı habere göre, İlk olarak Ocak ayında kullanıcılarına sunduğu gizlilik sözleşmesinin onay tarihi 15 Mayıs’a çeken WhatsApp’tan konuyla ilgili yeni bir açıklama geldi.

WhatsApp tarafından kullanıcılara sunulan gizlilik sözleşmesini reddeden kişilerin herhangi bir yaptırımla karşı karşıya kalmayacağı bildirildi.

Haberde, WhatsApp sözcüsünün, "Çeşitli yetkililer ve gizlilik uzmanlarıyla yapılan son tartışmalara bakıldığında, şu anda güncellemeyi henüz kabul etmemiş olanlar için WhatsApp''ın işlevselliğini sınırlama planımız olmadığını açıkça belirtmek istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca sözcünün, “Bunun yerine, kullanıcılara zaman zaman güncellemenin yanı sıra Facebook''tan destek alan bir işletmeyle iletişim kurmak gibi isteğe bağlı özellikleri kullanmayı seçtiklerinde sözleşmeyi hatırlatmaya devam edeceğiz" dediği aktarıldı.

WhatsApp’ın aldığı gizlilik sözleşmesi kararının ardından Türkiye, Almanya ve Hindistan''daki gizlilik ve rekabet düzenleyicileri yeni güncellemeyi engellerken, Telegram ve Signal gibi rakip uygulamaların kullanıcılarında ani artışlar görülmüştü.

"HESABINIZI SİLMEYECEĞİZ" AÇIKLAMASI YAPILMIŞTI

Facebook''a ait mesajlaşma uygulaması daha önce, 15 Mayıs''a kadar yeni şartlara kaydolmadıkları takdirde, kullanıcıların temel özelliklere erişimini kademeli olarak kaybedeceklerini söylemişti.

Daha sonra açıklama yapan WhatsApp, "Hayır, kişisel mesajlarınızı göremiyoruz. Hayır, hesabınızı silmeyeceğiz. Evet, istediğiniz zaman kabul edebilirsiniz" ifadeleri kullanmıştı.

İlgili Haberler