Yabancı sınırlamasına yeni düzenleme

Yabancı sınırlamasına yeni düzenleme
TFF Başkanı Nihat Özdemir, yabancı sınırının azaltılacağını belirtirken, "Hedefimiz belli sayılar içerisinde yabancı sayısını düşürmek" ifadelerini kullandı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, İzmir Ticaret Odası'nın (İZTO) davetlisi olarak İzmir'e geldi. Özdemir, İZTO'nun ekim ayı olağan meclis toplantısına katıldı. Toplantıda meclis üyelerinin yanı sıra İzmir'deki profesyonel futbol kulüplerinin başkanları da yer aldı.

Süper Lig'de yabancı sayısının kademeli olarak azalacağını dile getiren Nihat Özdemir, "Hedefimiz Süper Lig'de bir plan program dahilinde, bir süreç içerisinde, belli sayılar içerisinde yabancı sayısını düşürmek. Maçlara 11 yabancıyla çıkan takımlarımız var. Kulüpler Birliği'yle bu konuda bir yere gelmeyi hedefliyoruz. Yabancı sınırının azaltılmasıyla ilgili 14 yabancı hakkının yeni nesil Türk futbolcularının Avrupa'daki başarısına katkı yaptığını, A Milli Takım'ın başarısına katkı yaptığını savunanlar da var. Biz olaya tek tip bakmıyoruz. Futbolun tüm paydaşlarıyla görüşüp en uygun modeli getirmek istiyoruz. Kadın futboluna da önem vermemiz lazım. Dünyada kadın futbolu hızla ilerleyip gelişiyor. Henüz milli takımlar düzeyinde kadınlarda bir başarı alamadık ama yolun başındayız" diye konuştu.