AKP'den seçim hamlesi. Yakında Erdoğan'ın önüne gidiyor

AKP'den seçim hamlesi. Yakında Erdoğan'ın önüne gidiyor
AKP’nin 3600 ek gösterge için harekete geçmesi seçim hamlesi olarak değerlendirildi. Çalışma Bakanlığı’nın yakında Erdoğan'a sunum yapacağı öğrenildi.

AKP ve MHP’nin hazırladığı Yeni Seçim Yasası TBMM’den geçti AKP’den de seçim hamleleri gelmeye başladı.

Partinin iki şirketle seçim kampanyası için görüştüğü kulisi Ankara kulislerine düşmüşken yeni bir açıklama daha gündeme düştü.

Yapılan sunum sonrasında seçime kadar AKP’nin tüm imkanları zorlayarak ekonomi üzerinde odaklanacağı, asgari ücret, EYT, 3600 ek gösterge, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi, emekli maaşları gibi sıkıntılı alanlar konusunda hamleler yapacağı belirtilmişti.

Öğretmen, polis, hemşire, avukatlar, din görevlileri, sağlık ve teknik hizmetleri, idarecileri yakından ilgilendiren 3600 ek göstergede çalışmalarını tamamlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 3 farklı senaryoyu Cumhurbaşkanı Erdoğan''a sunacak.

Ek gösterge kapsamında 3 milyon 175 bin kamu çalışanı bulunuyor. Ek gösterge dışında kalan personelle birlikte kamuda 4 milyon çalışan, 2 milyon 88 bin de emekli bulunuyor. Bütün unvanlardaki dengesiz olan ek göstergeler düzeltilecek.

Habere göre üçüncü toplantı 10 Mayıs''ta yapılacak olan 3600 ek gösterge çalışmaları Mayıs''ta bitirerek Meclis''e sunulacak. Ek gösterge meclis tatile girmeden önce Temmuz ayında ise yasalaşacak.

İlgili Haberler