Yangına avuç avuç toprak taşıyan Suriyeliyi medyamız “kahraman” ilan etti: Orman yangınını söndürürken canından olan muhtarın adını kimse duymadı

Yangına avuç avuç toprak taşıyan Suriyeliyi medyamız “kahraman” ilan etti: Orman yangınını söndürürken canından olan muhtarın adını kimse duymadı
Bir köy muhtarı orman yangınını söndürmek için çabaladığı sırada hayatını kaybetti. Yangına avucunda toprak taşıyan Suriyeli Hasan’ı “kahraman” ilan eden ana akım medya, canından olan muhtar ve oğlunun feryadını ise görmezden geldi.

ERDEM AVŞAR / YENİÇAĞ / ÖZEL HABER

Ana akım medyada Suriyeli Hasan’ın orman yangınını söndürmek için avucuyla toprak taşıdığı görüntüler sık sık gündeme gelmişti.

Sosyal medyadan sesini duyurmaya çalışan bir vatandaşın feryadı ise dikkat çekti.

Adıyaman Kahta ilçesine bağlı Belören Köyü Muhtarı Şükrü Özmen, benzeri bir orman yangınında hayatını kaybettiği olayın ardından muhtarın ailesine kimsenin sahip çıkmadığı ortaya çıktı.

BİR EVLADIN FERYADI: "SESİMİZİ DUYUN"

Muhtarın oğlu Abdullah Özmen Twitter hesabından "Sesimizi duyun artık" diyerek Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sesini duyurmaya çalışırken Orman yanmasın diye canından olan babası için Orman Müdürlüğünden dahi ziyaretlerine gelen olmadığını ifade etti.

Özmen, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Sn Bakanım,Belören Köy Muhtarı (Kahta/ADIYAMAN)09.07.2020 tarihinde köy mevkisinde bulunan ORMANA YANGIN SIÇRAMASIN diye dumanlara maruz kalarak görevibaşında şehit oldu.Orman yanmsn diye babam canından oldu Orman bölge müdürünüz taziyeye bile gelmedi."

"Sesimizi duyun artık babam köy muhtarı idi Orman yanmasın diye, dumandan boğularak şehit oldu. Hiçbir orman yetkilisi orman genel müdürlüğünden taziyeye bile GELMEDİLER SEÇİLMİŞ BİR KAMU PERSONELİ orman yanmasn diye canından oldu."

ÜMİT ÖZDAĞ DA PAYLAŞTI

Öte yandan araştırmacı yazar Fazlı Ertürk, muhtarın evladının sesini duyurma çabasını kendi hesabından duyururken, "AA, TRT Haber, A Haber ve Yeni Şafak yangına toprak taşıdı diye Suriyeli Hasan'ı duygu sömürüsüyle haber yapıyor. Orman yanmasın diye can veren vatandaşımızın oğlu ise sesini duyurmaya çalışıyor." notunu düşmesi acı gerçeği gözler önüne serdi.

Ertürk’ün yorumuna İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ da rtweet yaparak destek verdi.

Kahta Kaymakamlığı'nın yayınladığı güncel köy muhtarları listesi şu şekilde: 

AVUCUYLA TOPRAK TAŞIDI "KAHRAMAN" İLAN EDİLDİ

İzmir'in Menderes ilçesindeki orman yangınında alevlere, avuçları ve tişörtüne doldurduğu toprakla müdahale eden Suriyeli Hasan el-Hasan ana akım medya tarafından geçtiğimiz günlerde haber kuşaklarında gündeme getirilerek “kahraman” ilan edilmişti.