Şeker kavgası Rekabet Kurulu’nda

Şeker kavgası Rekabet Kurulu’nda
Şeker kavgası Rekabet Kurulu’nda

Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü’nün Şeker Kurumu kararı ve bakanlık açıklamasına rağmen ton başına 61 dolar navlun almay

Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü’nün Şeker Kurumu kararı ve bakanlık açıklamasına rağmen ton başına 61 dolar navlun almaya devam etmesi üzerine şekerciler Rekabet Kurulu’na başvurdu. Daha önce de konu ile ilgili dava açtıklarını söyleyen İstanbul İhracatçı Birlikleri Başkanı Zekeriya Mete, Şeker Fabrikaları’nın hasılatlarının yüzde 10’u kadar para cezasına çarptırılmalarını talep ettiklerini belirtti. Dünya da piyasalarında şekerin tonunun 600 dolar civarında olduğunu söyleyen Mete, 61 dolarlık ücretin kendilerine yüzde 10 ek maliyet getirdiğini ve bu durumun özellikle ihracatta büyük bir dezavantaj yarattığına dikkat çekti.
Sektör olarak yıl sonunda 2.4 milyar dolarlık bir ihracat rakamına ulaşacaklarını ve büyük bir potansiyel bulunduğunu anlatan Mete, şöyle devam etti:  “Afrika pazarı ve yakın bölgeler çok cazip. Ama fiyattan dolayı olumsuzluklar yaşıyoruz. Siz bizim tozun hesabını yaptığımız bir pazarda yüzde 10’umuzu haksız bir şekilde elimizden alıyorsunuz. Şekerde zaten ithalatı engelliyorsunuz, bir de üzerine bütün fabrikalar beraber hareket edip rekabete aykırı davranıyorsunuz. Sen hem bu devletin maaşını alacaksın ama milletin hak ve menfaatlerine uygun davranmayacaksın. İşte bu olmaz...”